
Rýchly šalát z kuskusu
Ak potrebujete rýchly obed alebo večeru, toto je ideálna možnosť. Hotová do pol hodiny, ...

Cestovinový šalát s tuniakom
Tento recept je mojim obľúbeným, lebo má niekoľko výhod. Rozpočet na jeho prípravu je cca...

Koložvárska kapusta
Ak chcete môžte si dať viac kapusty, mäsa alebo ryže, podľa toho kto ma čoho...

Maďarský plnený langoš
Na dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš. Vďaka stránkam som hľadala a našla. Neviem...

Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča
Výborne a sýte jedlo, ktorým sa zavďačíte hladným stravníkom.

Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť „sezónu“ na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa...

Rizoto z rúry
Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, ...

Roštenka schönbrunnská
Kombinácia mäsa a zaujímavej zmesi nevyzerá možno lákavo... ale chuti úžasne :)

Hujojoška
V diskusii pod jedným z mojich receptov som našla inšpiratívnu inováciu, má pochádzať od jedného Chorváta....

Daniel so zelerovým pyré a dubákovou omáčkou
Ako aj minulú, tak aj túto „zimu“ pridám niečo chutné, rýchle a nie veľmi tažké...

Kljukuša (Kľukuša) - jednoduchý zemiakový koláč
Kljukuša je bosniacke jedlo, ktoré má mnoho variacií. Môže sa tam pridať nastrúhaná cibuľa, ...

Paradajkové krémové risotto
Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, ...

Grilované kuracie prsia s bazalkou
Jednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín...

Citrónovo-horčicová marináda s medom a cesnakom, pečené a dusené kuracie krídla
Chcela som trošku inú marinádu, než klasickú grilovaciu červenú. Ako prvé som zvolila citrón a...

Kuracia saltimbocca s opekanými zemiakmi a mrkvovým šalátom
Jednoduchý taliansky recept na prípravu kuracích pŕs obalených v parmskej šunke s citrónovým výpekom.

Zeleninový mletý rezeň
Karfiol a mrkvu očistíme, nakrájame a dáme variť do slanej vody do polomäkka. Scedíme necháme...

Plnená tekvica
Potrebovala som sa zbaviť kuracích pŕs, ktoré sa veľmi u nás nemíňajú a zároveň sa na...

Cesnakový uzol so šunkovo-nivovým šalátom
Do deci teplej vody dáme droždie a 1 čl cukru. Do misky nasypeme múku, pridáme...

Kuracie prsia so sušenými rajčinami a zeleninou
Recept vznikutý na tradičnej kombinácií čo chladnička dala :-D

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...

Zapekaná krkovička, šťouchané brambory, paradajkový šalát
Tento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu...

Placky se sýrem a kysaným zelím
Nastrouhané uvařené a oloupané brambory smícháme s nakrájeným zelím, s drobně nakrájenou klobásou, nastrouhaným...

Domáce rezance s makom
Rýchly ľahký obed, ktorým potešíte doma svoje deti a pochutia si aj dospeláci.

Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...

Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných...

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....

Bravčový bôčik podľa MMJ
Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento...