Foto: bzsiska
Mala som ráno v pláne urobiť koložvársku kapustu. Ale môj drobec sa rozhodol, že mu dnes musím robiť extra spoločnosť, tak som bola nútená Zobraziť celý popisMala som ráno v pláne urobiť koložvársku kapustu. Ale môj drobec sa rozhodol, že mu dnes musím robiť extra spoločnosť, tak som bola nútená vymyslieť niečo extra rýchle na prípravu. A vyšlo z toho veľmi chutné jedlo. :) Síce sa dlhšie varí, ale to už moja trúba vie samostatne.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky. Klobásu nakrájame na kolieska. Kapustu raz premyjeme vodou. Necháme šťavu na podliatie. Tu sú pripravené suroviny.
-
2
Všetko spolu aj s mletým mäsom zmiešame v miske. Osolíme, pridáme červenú papriku a olej. Dáme do alobalu.
-
3
Pečieme v rúre cca hodinu na 180 stupňov. Potom odkryjeme a pečieme ešte cca pol hodinu, aby sa nám trochu pripiekol vrch. Každý podľa chuti. Ak je to suché, podlejeme zvyšnou kapustovou šťavou, prípadne vodou.
-
4
Pečením v alobale sa krásne spoja chute. Ak nemáte klobásu, odporúčam pridať dva tri strúčiky cesnaku. Veľmi chutné a ľahké na prípravu. A legendy hovoria, že na druhý deň je to ešte lepšie. :)
Ďakujem. No, na tvoje recepty ešte musím dorásť. Moja polovička práveže ryžu veľmi nemusí. A hlavne by to bol čas v kuchyni strávený navyše. Ale so slaninkou to veru nabudúce vyskúšam.
Musela by som denne variť len v alobale a jesť tú živánsku aj s ním, aby mi to škodilo. Pri pečení sa uvoľní len stopové množstvo hliníka. V tomto smere je napríklad viac škodlivý teflón. V dnešnej dobe by sme museli variť a piecť na kameni a na ohni, ak by sme sa chceli úplne vyhnúť škodlivinám. Jasné, netreba to podceňovať, ale zase na druhej strane, je treba si život aj užívať a nehľadať za všetkým smrteľné nebezpečenstvo.
Už som skúšala aj v papieri na pečenie piecť jedlá, ktoré sa musia dlho tepelne upravovať a teda nie je to nič moc. Papier sa zvykne dosť nalepiť a odparuje sa z jedla práve tá šťava, ktorá dodáva jedlu jeho vlastnú chuť.
Aj mne sa to stáva. Hlavne keď ich spolu varím. Ale tieto sú mäkké. Zrejme to spravil práve ten alobal.
Vážená pani alebo pane. Váš komentár absolútne nesúvisí s receptom. Svojim spôsobom ho tu dehonestujete a mňa sa to trochu dotklo. Ak sa vám nepáči, prosím. Nikto vás nenúti to variť, nedajbože ešte jesť. Dala som si tú námahu nikde som nenašla zmienku o tom, že by hliník nejakým spôsobom súvisel s Alzheimerom. Túto chorobu spúšťajú úplne iné faktory. A ak tak zdravo žijete, verím tomu, že nejete žiadne tabletky od bolesti, odmietate antibiotiká, keď máte kašeľ, nekúpite si žiadny sirup. Totižto práve tieto prostriedky majú ďaleko horšie vedľajšie účinky, ako pečenie v alobale. Prosím, zdržte sa takýchto komentárov. Verím, že aj tu na vareche je množstvo receptov, ktoré sa takto pripravujú a nechodíte ich komentovať.