Tieto knedlicky robim pre svojho synceka, ktory ich zboznuje. Orignalne su to "slivkove knedlicky" ale ja ich robim s roznym ovocim alebo dzemom. Tieto su robene s mrazenymi malinami a boli vynikajuce :o).
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
30 g |
|
50 g (rozpustené) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Uvarene zemiaky popucime (mozme pouzit aj zemiaky co nam ostali z obeda), pridame vajicko, muku s krupicou a stipkou soli. Vypracujeme krehke cesto, vyvalkame na hrubku 0,5cm a plnime podla chuti bud ovocim (slivky, ceresne, maliny...) alebo dzemom. Potom tvarujeme gulky a zvysok cesta mozem nakrajat na mensie kusky (u nas sa stale poje vsetko).
-
2
Tieto knedlicky nahadzeme do jemne osolenej, vriacej vody a varime kym sa nam knedlicky vyplavu na povrch. Medzitym si oprazime struhanku nasucho, pridame maslo. Zcedene, uvarene knedlicky dame na tanier, polejeme struhankou s maslom a ocukrujeme praskovym cukrom podla chuti (nemusi byt).
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
a preto si tvoj recept uložím.
Ďakujem