Foto: tatranka
Najradšej z rýb máme pstruhy.Máme ich radi grilované,pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená.Ak sa použijú správne ingrediencie na nachutenie ryby,je to veľmi Zobraziť celý popisNajradšej z rýb máme pstruhy.Máme ich radi grilované,pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená.Ak sa použijú správne ingrediencie na nachutenie ryby,je to veľmi chutné jedlo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby vyumývam.Otriem do sucha.Posolím.Do dutiny vložím slaninku,na ňu položím zelený petržlen,zakryjem druhým plátom slaninky a pridám lyžičku masla.Brušnú dutinu uzavriem ihlicou na mäso,alebo špáradlami. Pripravím si zmes,v ktorej budem ryby obaľovať. Do múky pridám červenú sladkú papriku,soľ,bazalku.Zmes premiešam.Iné korenie nepoužívam na rybu. V takto pripravenej zmesi ryby z každej strany obalím. Prípravu som nefotila,pretože sa mi to zdalo zbytočné.Je to jednoduchá príprava,ale s prekvapujúcim výsledkom. Nechám si rozohriať s troškou oleja grilovaciu panvicu.Na horúcom oleji ryby dobre opečiem z každej strany. Nakoniec ešte opečiem pár prúžkov slaninky a zeleninky,ktorú budem podávať. Keďže je to grilovaná ryba,máme radi opekané zemiaky.Ryby,zemiaky a zeleninku,zalejem rozpusteným maslom.Nesmieme zabudnúť na chutný šťavnatý citrón.Ním rybu aj kúsky zeleniny pokvapkám. Takto pripravenú rybu máme najradšej.
@evusik ,no vieš na mojom varení má aj manžel veľkú zásluhu.Nikdy jedlo nepohanil.Naopak chválil.A myslím,že si na tento štandart zvykol,že mu už ani nepríde,že je to niečo na viac.
@jerica.To čo nie je môže byť.Raz možno bude taká chvíľka,že si posedíme spolu pri jednom stole.