Vyprážaný karfiol fotorecept

krasomil - fotkakrasomil, 1. júla 2011
Vyprážaný karfiol (fotorecept)
Foto: krasomil

Ten receptik tu davam pre zvlaštnych turistoch, čo jedza mäso žvirat ktore maju meno. Keby nahodou zabludzil na varechu dajaky Peruanec, nech patri, co Zobraziť celý popisTen receptik tu davam pre zvlaštnych turistoch, čo jedza mäso žvirat ktore maju meno. Keby nahodou zabludzil na varechu dajaky Peruanec, nech patri, co navaril neška na obed Krasomil. (aj ja som mal dažďovku Dorotku)

6-8
porcií

Suroviny

1500 g
3 g
50 g
100 g
3 ks
200 g
1 g




Postup

  1. 1

    Karfiol rucim do harčka s vriacu osolenu vodu a povarim. Kedz je mäkky, ta varim ho dva minuty a kedz je poriadne tvardy, ta ho varim a picham doňho s vidličku, pokym neni mäkky.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vec ho otarham na take ružičky jak ho vidzice na fotke a obalim ho v muke.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmišam vajička so soľu aj poprom tak, že by bula pena va verchu. Vymačam ho vo vajcoch.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ho vyberem a rucim do struhanky a obalim ho. POZOR! - neciskac na neho, bo je mäkký.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to, že ja še stravujem zdravo, pečem ho vo šmaľcu. Paničky a turisci možu aj v oľeju.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Karfiolik dozdobime banduročkami poliatymi mašelkom a ešte na to narubal falatok petružky. Dal mi ešte tatarku.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Za to, že jeden malý Krasomil neľubi karfiol, ta mi mu urobil vypražany syrik. Postup je taky isty ako u karfiolu. (syr nepredvatať!)

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ailuj82
hádam si ten syr pred vysmážaním nevaril? :) Ja karfiol nepredváram a tiež ho mám dnes na obed :)
dorisa
Krásne fotky, ešte, že tie nehovoria po vyhodňarsky.
krasomil
Kedz Peruanci peču moča aj zo zubami a pazurami, ta si raz možu aj syr predvaric :-)
vierik
Koment nou koment,to nemá chybu :-) Ta 2-3 kusky teho karfiolu by mi postačili teraz :-)))))
hubata
Chcem-nechcem priznám sa ti že nešla som sem za karfiolom ale za tebou. Aby som mala dobrú náladu na víkend.
hubata
Chcem-nechcem priznám sa ti že nešla som sem za karfiolom ale za tebou. Aby som mala dobrú náladu na víkend.
frezia68
Najlepší je vyprážaný v masti,máš pravdu.A oznamujem Ti,že občas chodím do Svitu a myslíš,že podľa tej korunky na hlave Ťa spoznám?Alebo korunu nosíš len cez sviatky?Nebolo by zlé nabrať náladu na celý rok :-))))
krasomil
Kedz korunku nemam ta vyžiram čisto jak Belmondo, korunku nošim ľen kedz varim :-)))
svetlana9
Vyhlasujem ce za najvtipnejší recept - s TEbou by mně bavil svět - xixixixii
andys
Ani jedna malá Andys nemá rada vyprážaný karfiol, tak robievam aj syr - najlepšie oštiepok. Nepredváram ;)
krasomil
@andys je vidno, že nie ši peruánka, keby ši ho predvarila, zrobila by ši oravske korbačiky :-)) Alebo poľske?
cistinka
Tak toto je už iný hlodavec! Karfiol aj syr môžem kedykoľvek.
evusik
@krasomil tak týmto si tromfol všetkých diskutujúcich o tom nešťastnom upečenom zvieratku.... my sme kecali a ty si konal.... musím si s teba zobrať príklad a už nikdy sa nepúšťať do planých debát :-)))
jody
:-)))) Paráda. Len keby sa mne s tým prpľať chcelo... keby to dakto miesto mňa zrobel... :-)))
evusik
a ten môj je tiež mäsotarián ale karfiol ľúbi strašne moc :-)
tetulka
Krasomilko,víš Ty čo? Za to, že si taký akurátný kuchar a príjemný společnýk, prezradzím ci, jako spravit "vyprážaný karfiól" bez vyprážaná. To mi poradzila jedna panyčka, ked ma morduvál žlčnýk a strašlivo sa mi odplacíl, ked som jedla vyprážané. Tak takto: Normálno je postup taký, jako píšeš aj Ty, predvarit, obalit v trojobale, ale namísto vyprážaná poukladat karfiólik do vymasceného pekáčku, hojnejší pokvapkat olejom a v trúbe zapécit pekne dorúžova a do chrumkava. A podávat jako má do najradšík, já s krumpláma na petržílke a s hláfkovým šalátom a ščúl, ked už žlčnýk nemám, nekedy "pokúšám" a dám si aj tatarskú omáčku....Oprobuj.....
michsamant
:DDD uz aby bola karfiolova sezona, aj ja predvaram, lebo aj moja mama predvara :)
vratik
dnes sme mali na obed karfiol a cuketu.Boli vyborne,ale rezne su lepšie.

janger
Paradny karfiol a aj syr! Ale tolko cudzich slov v recepte :-))), dalsi novy jazyk, co sa musim ucit :-))).
cvikla
Tvoje citanie receptov mi zabralo cele doobedie, ale kedze som na dochodku tak si to mozem niekedy dovolit. Tak dobre som sa uz davno nezasmiala. Z poza velkej mlaky pozdravujem svoje rodisko Svit. Tvoje recepty su vyborne.
vladi4444
joj ako ja lubim totu vychodnarcinu.....
lebo ja se na vychodze narodzil ale vyrastol v cehach..
ale moja krv ostala vychodniarska!!
inac karfiol super klasika.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia