Pstruh na rošte
Pstruhy sú fantastické sladkovodné dravce a celkovo ryby sú najchutnejšie na rošte. Avšak pripraviť rybku s...
Kuracie prsia na prírodno s vínovou šafranovou omáčkou wine blanc
Kuracie prsia na prírodno je klasický recept, ktorý sa dá obmieňať s rôznymi omáčkami. Tentoraz...
Risotto s cuketou
Keď som sama doma a mám chuť urobiť si niečo len tak na vidličku, urobím si...
Šalát z červenej šošovice, mrkvy a červenej repy
Možno niekomu príde vhod v tomto pôstnom období, alebo ho doplníte kúskom mäsa a urobíte si...
Domáci podplameník
Zakaždým si vychutnávam na vianočných trhoch podplameníky, a tak som sa rozhodla to skúsiť aj doma....
Zajac v horčici
Králiky sú príbuzné zajacom. Líšia sa však od nich menším telom, kratšou hlavou, ako...
Dusená nová hlávková kapusta s mletým mäsom
Kúpila som novú hlávkovú kapustu . Hneď ma napadlo toto jedlo . Robievam ho len...
Výborné morčacie mäso z jedného pekáča
Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde a odvtedy ho robievam....
Pečený fenikel so zemiakmi
Jednoduché na prípravu, ľahké na trávenie, príloha alebo samostatné jedlo.
Tatarák z údeného lososa, ľahký a rýchly
Milujem tatársky biftek, milujem udeného lososa, lososového tataráku je teraz všade plno, tak prečo...
Šťavnaté fašírky s ovsenými vločkami
Tento recept velmi oblubujem... je to moja uprava klasickych placiek, ale fantazii sa medze nekladu... :-)...
Konfitované kačacie stehná
Kačacie stehná umyjeme a dôkladne očistíme. Potom ich opečieme na panvici a vložíme do hlbšej nádoby....
Šampiňóny na prírodno
Dlho som váhala, či vložím tento recept, ale prečo nie? My máme radi šampiňony na...
Gyros
Kuracie maso si nakrajame na mensie kusky, zmiesame s gyros korenim a opecieme na oleji.
Plnená roláda,z bravčového bôčika
Neviem, či nalákam aj mladé gazdinky na tento recept. Je hutnejší a dosť kalorický. Je to plnený...
Hovädzí stroganov à la Silvia
Radi varíte stroganov? Tento recept je super ľahký a rýchly. Kto chce sedieť hodiny v kuchyni?...
Šalátová polievka kyslá
Od dnes opatrujem vnučku, keďže som kúpila šalát na dekoráciu "vianočných raňajok", tak som...
Maďarská plnená kapusta s údeninou
Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak....
Kuracie nugetky v parmezánovom obale s krémovou tarhoňou
Tip na nenáročný, chutný a pestrý obed. Parmezánové cestíčko vytvára výraznú chuť, ktorú si...
Kuracie karí
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom...
Zajac pečený na víne, na bylinkách a korení
Môj priateľ mi dal zajaca, pripravila som ho na korení, bylinkách a víne, je...
Cestoviny ako ich robí babička (macarrones de la abuela)
Tieto jednoduché cestoviny sú v Katalánsku veľmi obľúbené, hlavne u detí. Nezaobíde sa bez nich ani jedna návšteva u babičiek a ani jedna oslava, na ktorej sú deti....
Pečený bravčový bôčik
Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.
Pečený bôčik
Prvýkrát som doma piekla bravčový bočik. Dá sa jesť aj za tepla, aj ako studený....
Chrumkavé cuketové placky
Mladá cuketa a čerstvá petržlenová vňať, to je kombinácia, ktorá skvele vynikne aj v obľúbených plackách....