Postup
- 
                                                    1
                                                    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Keď začne byť sklovitá, pridáme mäso. Ochutíme vegetou, soľou a korením. Dusíme do polomäkka. Potom pridáme lečo a dusíme, kým mäso nie je celkom mäkké. 
- 2
Do širšieho hrnca nalejeme asi 1 cm vrstvu oleja. Rozpálime ho a prisypeme tarhoňu. Za stáleho miešania prudko opekáme do zlatista. Opatrne zalejeme 450 až 500 ml horúcej, mierne osolenej vody. Zakryjeme a varíme domäkka na miernom ohni, kým sa všetka voda neodparí. 
- 3
Do hotovej tarhone pridáme mäso s lečom. Dobre premiešame, prípadne dochutíme soľou. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
 


Diskusia k receptu