Tarhoňa s bravčovým mäsom

dedde - bez fotkydedde, 25. marca 2013

Suroviny

750 g
1 ks
2 pl
700 ml
500 g
1 - 2 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Keď začne byť sklovitá, pridáme mäso. Ochutíme vegetou, soľou a korením. Dusíme do polomäkka. Potom pridáme lečo a dusíme, kým mäso nie je celkom mäkké.

  2. 2

    Do širšieho hrnca nalejeme asi 1 cm vrstvu oleja. Rozpálime ho a prisypeme tarhoňu. Za stáleho miešania prudko opekáme do zlatista. Opatrne zalejeme 450 až 500 ml horúcej, mierne osolenej vody. Zakryjeme a varíme domäkka na miernom ohni, kým sa všetka voda neodparí.

  3. 3

    Do hotovej tarhone pridáme mäso s lečom. Dobre premiešame, prípadne dochutíme soľou.

Diskusia k receptu

angast
podobné niečo tu už dnes bolo , ale miesto tarhone tam išli bravčové kože.
evanaaa
Mäso na šťave a tarhoňa, to robievam ale načo 1 cm oleja? Nejdem vyprážať tú tarhoňu ale na troške ju len opiecť stačí (2-3 PL) a do mäsa vždy dávam červenú mletú papriku. Aj tam je olej alebo masť, spolu by to bolo viac mastné.
merrily
ja tarhoňu nedusím vôbec.. na troške oleja ju opražím a potom normálne uvarím ako cestovinu.. možno to nie je takto správne, ale rozhodne rýchlejšie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia