Cesto na pizzu

marosko566 - fotkamarosko566, 11. júna 2013

Tento recept na cesto mam od svojej mamy.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
1/2 kocky
3 PL
1 dl




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu premiešame. Vodu pridávame podľa ptreby ale hlavne OPATRNE, netreba to prehnať. Vypracujeme nelepive cesto.

    Cesto na pizzu - obrázok 1
  2. 2

    Dávka je na jeden normálny plech, ja som mal z Lidlu plechy na pizzu a davka vysla na 2 plechy.

    Cesto na pizzu - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch si dá každý to čo má rád. Túto pizzu mám klasiku syr, šunka, slanina, feferón, šampión. A druhú, tú nemám odfotenú, mám bryndzovú...

Diskusia k receptu

staja
To cesto nekysne? A tej vody je tam nejako málo + chýba aj soľ.
marosko566
Nie cesto nekysne. Vdaka tomu je tenucke ako z pizzerie. Vody je akurat, treba vyskusat.
bojar
ukladám a aý prídu vnučatá vyskúšam, nechybí soľ?
bojar
a zabudol som pozdravovať neznámeho krajana - pozdrav je z mělnícka
laurisia
V sobotu som robila v podstate podľa takého to receptu, len som cesto nechala cez noc odstáť v chladničke. Neviem prečo, ale niekde som sa dočítala, že je to tak lepšie. Toto cesto je naozaj mňam.
havino
tiež len toto cesto robím na pizzu a veru kedže mi raz nedobrovoľne zostalo v chladničke na noc, na druhý deň som ju až piekla, v pohode
piskotka
Nevím,zda je to stejné těsto ale četla jsem někde,že tato těsta se dělají do zásoby,třeba na 4 dny do lednice.
smorko
Robím aj ja také podobné cesto a môžem potvrdiť, že je ozaj super.
bozulka
Takto presne robím aj ja už dlhé roky kedy u nás pizza ešte nebola v móde.Môžem potvrdiť,že netreba aby cesto kyslo /vybehne v rúre,nie veľa, aby bola tenké/ a kľudne vydrží aj v chladničke.Mám vyskúšané tri dni, zabalené v mikrotén.sáčku a bolo to vporiadku.
evina670
vyskúšala som a som nadšená.naozaj rýchla a dobrá pizza.doporučujem.-)
dadmara0807
dnes som robila a bola super odteraz už žiadné kupované !!! je to rýchle , ľahké a supe ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia