Pirohy plnené mletým mäsom
Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, uvaríme a prelisujeme, pridáme soľ, vajcia, múku a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme plnkou. Naplnené preložíme, okraje pospájame, aby nevytekala plnka a dáme variť do vriacej osolenej vody, až kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a opláchneme studenou vodou.
- 2
Plnka: Na rozpálený olej dáme na kocky nakrájanú cibuľu, potom mäso, osolíme a okoreníme, krátko orestujeme a zalejeme vodou. podusíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané paradajky, a ešte povaríme tri minúty, vychladnutou plnkou plníme pripravené cesto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu