Pirohy plnené mletým mäsom

Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
Pirohy plnené mletým mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
200 g
3 ks
 na varenie pirohov
Plnka:
250 g
2 PL
1 ks, väčšia




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, uvaríme a prelisujeme, pridáme soľ, vajcia, múku a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme plnkou. Naplnené preložíme, okraje pospájame, aby nevytekala plnka a dáme variť do vriacej osolenej vody, až kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a opláchneme studenou vodou.

  2. 2

    Plnka: Na rozpálený olej dáme na kocky nakrájanú cibuľu, potom mäso, osolíme a okoreníme, krátko orestujeme a zalejeme vodou. podusíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané paradajky, a ešte povaríme tri minúty, vychladnutou plnkou plníme pripravené cesto.

Diskusia k receptu

elle82
Mňaaaaaaaam :) dala by som si ...ukladam KK...
jarunka
Poznam podobny recept. Nerobia sa pirohy, ale gule. Este som nerobila. Vyskusam.
celero
Vyzerá to dobre, ale v recepte mi chýba omáčka. Doplňte ju prosím.