Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 27. júla 2012
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Foto: pusta

Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som sa pre fašírky. Pokrájanú kapustu so soľou a s Zobraziť celý popisMala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som sa pre fašírky. Pokrájanú kapustu so soľou a s cibuľou som podusila krátko na malom množstve vody, ked vychladla, pridala som udusenú slovenskú ryžu, ochutila som čiernym korením, majoránkou, drvenou rascou a cesnakom. Pridala som vajíčko, múku, zamiešala, zmes som zahustila strúhankou, aby fašírky boli pekne chrumkavé.

4
porcie
15 minút
príprava
4 + 4 minút
na 90 °C

Suroviny

500 g
1/2 ks
2 strúčiky
100 g
2 ks
2 PL
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
4 - 5 PL

Online leták

Postup

  1. 1

    Hlávkovú kapustu som rozkrojila na šrvrťky a odstránila som koštiaľ.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájala som ju na prúžky.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som pokrájanú cibuľu, soľ a celé som dobre premiešala, nechala som hodinku odstáť, aby kapusta skrehla a pustila vodu.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ju dala do hrnca, podliala malým množstvom vody,...

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    ...pridala som drvenú rascu a dusila som ju na strednom plameni, kým nezmäkla a neodparila sa prebytočná tekutina - cca 5 - 7 minút.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Kapustu som nechala úplne vychladnúť a pridala som k nej udusenú slovenskú ryžu. Môžete použiť bežnú ryžu alebo ovsené vločky.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením,...

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    ...majoránom a cesnakom.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som vajcia a celé som spolu dobre premiešala.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som múku a znovu som to premiešala.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 10
  11. 11

    Zmes na kapustové fašírky som zahustila strúhankou a...

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 11
  12. 12

    celé som spolu znovu premiešala a vypracovala na tvarovateľné cesto.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 12
  13. 13

    Navhlhčenými rukami som vytvarovala guľky.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 13
  14. 14

    Kapustové guľky som sploštila dlaňou, aby získali tvar fašírky a vložila som ich do rozpáleného oleja. Po oboch stranách som fašírky vyprážala 4 + 4 minúty, pekne do červena a do chrumkava.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 14
  15. 15

    Tieto fašírky sú chrumkavé, lebo okrem kapusty obsahujú aj ryžu a strúhanku, sú veľmi chutné a sýte, takže nevyžadujú prílohu. Podávala som ich s kopčekom kyslej smotany, sú výborné aj za studena.

    Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 15

Diskusia k receptu

luckaprima
no vyzerá to byť prudko jedlé :) slovenskú ryžu som ináč už pekne dlho nevidela v obchodoch musím sa rozhliadnuť
rea1
jes, jes a este raz jes. :-)
izabella929
fašírky som ešte nerobila, ale vyprážala som ju a bla úžasná.-)) môže to byť fajn, vyskúšam a dík za recept.-)
medovnicek
priznám sa, že z kapusty som fašírky ešte nerobila, ale ako teraz vidím môže to byť fajnotka
redakcia
Odpoveď od @pusta : miška, slovenská ryža je cestovina, ale ak ju v Indii nevieš zohnať, môžeš použiť orzo, inú ryžu, či ovsené vločky alebo ak ti zostane uvarená ryža. áno, touto masou sa dajú plniť aj papriky na vegetariánsky spôsob a vypražiť alebo upiecť. dakujem za pochvalu.
honestka
tiez sme v lete robievai vselijake kombinacie zeleninovych fasirok -jest samostatne alebo aj ako prilohy. zlu kombinaciu som este neobjavila
evanaaa
Kapustové som ani ja nerobila, ale ak sú dobré kelové, musia byť aj tieto. A kto nie je veget, môže si tam pridať-nastrúhať aj údeninu, šunku, salámu a pod., myslím, že aj také by boli dobré.