Dusené morčacie stehná na zelenine

lubi - bez fotkylubi, 9. októbra 2016
Dusené morčacie stehná na zelenine
Foto: lubi

Výborné jedlo, plné chuti. Oplatí sa vyskúšať.

6
porcií
15 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 veľké ks
4 ks
100 g
1 menší ks
3 PL
2 PL
3 PL
1 PL
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, zbavíme kože a osolime. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, mrkvu a pór na kolieska, zeler na kocky.

  2. 2

    Do väčšieho hrnca dáme olej a cibuľu a chvíľku osmažíme, pridáme celé morčacie stehná a grécku koreňovú zmes na mäso. Táto zmes je prinesená priamo z grécka, ale konkrétne pozostáva z oregana, bazalky, muškátového orieška a červeného korenia (červený peper) v rôznom pomere. Môžte experimentovať, alebo skúsiť pridať tieto koreniny, ale naozaj to dodá šmrnc. Opekáme zo všetkých strán. Môžeme použiť horné alebo dolné morčacie stehná. Ja som tentokrát použila horné. Pridáme mrkvu a pór a ďalej opekáme. Nakoniec pridáme cesnak, červenú mletú papriku a hustý paradajkový pretlak. Opekáme ešte asi minútu a zalejeme vriacou vodou, tak aby bolo mäsko pokryté vodou len do polovice.

  3. 3

    Poriadne premiešame, ochutnáme či je omáčka slaná. Ak nie, osolíme. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 1 hodinu. Občas premiešame, ak je málo vody, prilejeme. Asi po hodinke by už mohlo byť mäsko mäkké. Skúsime vydličkou, záleži to aj od mäsa. Ak ešte nie je, necháme ho dusiť ešte 20 minút. Ak už je mäkke, vyberieme ho a omáčku aj so zeleninkou, v ktorej sa mäso varilo trochu rozmixujeme ponorným mixérom. Nie úplne na hladko, tak aby v nej ostali ešte malé kúsky zeleniny. Omáčku netreba zahusťovať, spravý to rozmixovaná zeleninka. Mäso odoberieme od kosti a nakrájame na plátky. Podávame s cestovinou, alebo ryžou, poliaté omáčkou.

Diskusia k receptu

radost
vyzerá chutne..vyskúšať je nutné..:-)
olioli
Kedy sa má pridať zeler a môžem k tomu pridať aj za hrsť čerstvých zmrazených hríbov?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia