Foto: cezar
Recept je pre tých, čo chcú rýchlo navariť. Veď v jednoduchosti je krása. Stačilo málo surovín a jedlo je na svete.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si uvaríme cestovinu - tagliatelle.
- 2
Potom nakrájame kuracie mäso. Môžu byť prsia, alebo stehná. Kto chce na slíže, kocky, malé plátky...podľa chuti a nálady.
- 3
V ďalšom slede si nachystáme a pokrájame zeleninu.
- 4
V panvici začneme s opečením mäsa, potom pridáme na slíže nakrájanú cibuľu a mrkvu. Tie potrebujú trochu dlhšiu dobu restovania. Najlepší je wok, pretože je vysoký a nebehajú nám pri miešaní suroviny po sporáku. Potom pridáme ostatné suroviny a dochutíme soľou... alebo kto už čo používa ako dochucovadlo. Úplne na koniec restovania pridáme pretlačený cesnak. Nie je dobré ho dlho tepelne trápiť, pretože stráca na chuti a vôni.
- 5
Takto to vyzerá pred zamiešaním cestoviny. Náš výsledok spolu s tagliatelle trochu prehrejeme a môžeme podávať....a je to. To v miske na hlavnej fotografii je Minestrone. Na jej prípravu je tu veľa receptov. No ja mám vlastný...a to až nabudúce.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
...aj hliva je špičková ingrediencia. Veľa z nej varím.