Rýchle tagliatelle s kuracím mäsom

cezar - fotkacezar, 9. februára 2016
Rýchle tagliatelle s kuracím mäsom
Foto: cezar

Recept je pre tých, čo chcú rýchlo navariť. Veď v jednoduchosti je krása. Stačilo málo surovín a jedlo je na svete.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo masť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme cestovinu - tagliatelle.

  2. 2

    Potom nakrájame kuracie mäso. Môžu byť prsia, alebo stehná. Kto chce na slíže, kocky, malé plátky...podľa chuti a nálady.

  3. 3

    V ďalšom slede si nachystáme a pokrájame zeleninu.

  4. 4

    V panvici začneme s opečením mäsa, potom pridáme na slíže nakrájanú cibuľu a mrkvu. Tie potrebujú trochu dlhšiu dobu restovania. Najlepší je wok, pretože je vysoký a nebehajú nám pri miešaní suroviny po sporáku. Potom pridáme ostatné suroviny a dochutíme soľou... alebo kto už čo používa ako dochucovadlo. Úplne na koniec restovania pridáme pretlačený cesnak. Nie je dobré ho dlho tepelne trápiť, pretože stráca na chuti a vôni.

    Rýchle tagliatelle s kuracím mäsom - obrázok 4
  5. 5

    Takto to vyzerá pred zamiešaním cestoviny. Náš výsledok spolu s tagliatelle trochu prehrejeme a môžeme podávať....a je to. To v miske na hlavnej fotografii je Minestrone. Na jej prípravu je tu veľa receptov. No ja mám vlastný...a to až nabudúce.

    Rýchle tagliatelle s kuracím mäsom - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Wok

Diskusia k receptu

klukmen
Jednoduché ,zdravé a čo hlavne rýchle ,tak to mám rád,zajtra urobím.a dovolím si použiť hlivu.
cezar
@Klukmen (12.2.2016 12:53)
...aj hliva je špičková ingrediencia. Veľa z nej varím.
aarkansas
Nikde na obrázku nevidno kukuricu ani šampiňóny. Ale aj tak ich tam dám