Plnená roláda z mletého mäsa fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 17. mája 2011
Plnená roláda z mletého mäsa (fotorecept)
Foto: tatranka

Rada robievam rolády. Dajú sa z nich vytvoriť všelijaké obrazce a zdobia tanier za teplej úpravy aj na studeno. Dnes som robila jednoduchú roládu,no je Zobraziť celý popisRada robievam rolády. Dajú sa z nich vytvoriť všelijaké obrazce a zdobia tanier za teplej úpravy aj na studeno. Dnes som robila jednoduchú roládu,no je veľmi rýchla a chutná.

35 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
4 ks
2 lyžice
trochu
podľa chuti
pol lyžičky
na potretie alobalu
2 menšie
4 strúčiky
3 plátky
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Bravčové plece s trochou bôčika zomelieme.Pridáme soľ,2 lyžice strúhanky,pol lyžičky majoránky,4 strúčiky pretlačeného cesnaku,1 celé vajíčko.Hmotu spracujeme na kašu. Dáme si uvariť na podľa veľkosti rolády,vajíčka na tvrdo.Mne stačili tri,ale vošlo by sa aj štvrté.Po uvarení vajíčka schladím. Na alobalovú fóliu potretú olejom /dajte si ju duplom/ nanesieme pomleté mäso a vytvoríme obdĺžnik.Naň poukladám,šunkovú salámu.

    Plnená roláda z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šunkovú salámu som posypala,čerstvou pažitkou.Vajíčka po dĺžke som prepichla drevenou špajlou,aby sa nešmýkali pri zbalení rolády.Vajíčka idú do prostriedku.Z jednej aj druhej strany pridáme k ním farebnú papriku.Ja som mala kúsky červenej.Nadvihneme spolu s alobalom a jednu aj druhú stranu sa snažíme spojiť a pevne zabaliť.Potom roládu dám do horúcej vody na pekáč a na sporáku prikrytú ju varím asi 40 minút.Po uvarení ju vybalím,špajlu vyberiem.

    Plnená roláda z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V Rajničke si upražím slaninku s cibuľkou a maslom.Roládu po zliati vody z pekáča vložím naspäť a polejem ju pripravenou upraženou slaninkou,cibuľkou a maslom.Podlejem trochou teplej vody a dám zapiecť do rúry na 20 minút. Podávam so zemiakovou kašou a špenátom.

    Plnená roláda z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chutný a dobrý obed.

    Plnená roláda z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
@tatranka aj ja robievam podobnú roládu, je to taká dobrá klasika... ako píšeš - aj na teplo aj na studeno... čo ma ale zaujalo najviac a čo nepoznám je tá špajdla do stredu aby sa vajcia by zabalení nešmýkali hore-dolu... to je super nápad, to si zapamätám a najbližšie uplatním :-)
cica2
jééj ďakujem za recept, môj syn mi už mesiac píli uši, aby som niekedy spravila takú roládu ako fašírka a kde je vajce vo vnútri, lebo takú som ešte ani nerobila a že to jedol u kamaráta a velmi mu to chutilo. Tak už teraz viem ako na to:))....krásne úvodné foto a aj fotopostup, vďaka!
tothka
@tatranka podľa mňa je to super a s tou špajdlou si dostala aj mňa. Ukladám si hlavne kvôli tej špajdli, aby som nezabudla.
tatranka
Teším sa,že jednoduchým klasickým receptom, som vám aspoň niečim prispela nejakou novotou a jednoduchou pomôckou.
jerica
@tatranka mne by stačilo aj bez rolády,narobila si chute a tá slaninka na zemiačkoch a špenátik , juuj či by som si dala (naozaj) mäsko nemusím. ešte že si dala na FB ináč by som neprišla k Tvojmu rcp, :-(
enerrgizer
super...a veľmi sa mi páči ten nápad s vajcopridržiavačomdreveným :-)
ketty3811
pekný recept,rolády mám rada.Kombinovať ich so špenátom ma nenapadlo.:-)
ola111
Tiež som túto roládu nikdy neochutnala so špenátom,dobrá kombinácia,
super-robím.
pirosinka
na tom tanieri to veľmi chutne vypadá, určite aj tak dobre chutí.....
ukladám si recept - ďakujem
elisticka
mnam robim aj ja ale ja nemam takeho filipa ako ty taze mi vajicka cestuju :-)))ale musim si to zapametat alebo napisat na linku:-))s tym spenatikom vyborny obedik ....
pacik
Všetko super a špajdľa nemá chybu, sánka dolu, šéfe :-)))
babav
Chutne,okate jedlo na teplo aj na studeno.Vdaka za pripomenutie !
Velmi pekne nafoteny postup,ako vzdy ;-)
hannah22
to ozaj nemá chybu, receptík trochu zabudnutý ale tvoje vychytávky ho ozaj robia zaujímavý, pekne nafotené, určite fajne chutí.... :))
cica2
@tatranka , prišla som sa poďakovať za skvelý receptík, roládu som dneska spravila a pochutili sme si:)) Len som mohla dať viacej kápie a akurátne namiesto bôčika, som dala hovädzie pomleté mäso a bravčové som dala toľko ako ty. Aj synovi chutilo, povedal že to je ono:))....no, a fakt dobrý nápad, ako to pomenoval @enerrgizer , s tým vajcopridržiavačomdreveným :))))......len škoda že moji chlapi špenát nechcú, ale ja s malou máme radi, tak nabudúce vyskúšam aj so špenátom ;-)...ak môžem dám aj foto ako sa mne podarila, lebo predtým keď som napr. robievala fašírku zvykla mi prasknúť a táto roláda, sa mi pekne upiekla:)))

tatranka
@cica2 ,moja nemáš za čo ďakovať.Ja by som mala,preto že sa teším,že sa ti môj recept páči .Krásne si ho pripravila nachystala.Je to jednoduché jedlo,ale niekedy aj také treba.Máš ju krásne urobenú a som rada,že si pridala aj foto.Si šikovná.Ver že sa veľmi teším.
tetuska
vyzerá krásne, robila som minule, tiež nám chutilo, urobila som dve a každú s inou plnkou...
cica2
@tatranka , ďakujem:)....máš tu krásne a dobré receptíky, už som 2x vyskúšala aj tvoje zemiakové slivkové knedle, tie nám tiež velmi chutili ;-)
cica2
@ tatranka, velmi pekne ďakujem:) si milá!
cinkla
Skvely napad s tou drevenou spajlou. Vzdy som sa potrapila,kym som tie vajicka dostala do radu. Vdaka !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia