Hontianske pikantné krídelká

hyza - fotkahyza, 22. novembra 2013
Hontianske pikantné krídelká
Foto: hyza

Komerčný recept

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

16 ks
250 ml
1 ČL
z 1 ks citróna
1 ks
4 PL
20 g
1 ks
100 ml
 trocha
2 PL




Postup

  1. 1

    Marinádu pripravíme v mise - zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, nasekanú feferónku, ocot, štipku soli a majorán. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli celé ponorené, prikryjeme fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie. Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať a osušíme ich. Na širokej panvici zohrejeme olej. Krídla postupne z každej strany opekáme 10 minút, aby boli chrumkavé. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dosklovita. Zalejeme vývarom a necháme prevrieť. Vmiešame marinádu a krátko povaríme. Omáčku dochutíme soľou, korením čili a primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame na mise obloženej listovým šalátom.

  2. 2

    Príloha: chlieb

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia