Foto: hyza
Komerčný recept
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marinádu pripravíme v mise - zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, nasekanú feferónku, ocot, štipku soli a majorán. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli celé ponorené, prikryjeme fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie. Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať a osušíme ich. Na širokej panvici zohrejeme olej. Krídla postupne z každej strany opekáme 10 minút, aby boli chrumkavé. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dosklovita. Zalejeme vývarom a necháme prevrieť. Vmiešame marinádu a krátko povaríme. Omáčku dochutíme soľou, korením čili a primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame na mise obloženej listovým šalátom.
- 2
Príloha: chlieb
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu