Foto: bogar
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravila som si cesnak očistila som ho umyla a asi polovicu som nakrájala na kolieska ....
-
2
na oleji som si spenila cibuľu nakrájanú na drobno pridala som cesnak a zemiaky (ale iba asi tak hrsť nie všetky) ...všetko som spolu asi 5min restovala....pridala som všetky koreniny okrem červenej papriky...
-
3
zaliala som to slepačím vývarom , ktorý som si pripravila rozpustením bujónu vo vriacej vode....
-
4
doliala som doplna teplú vodu a varila som až kým sa zemiaky nezačali rozvárať...
-
5
cesnak ktorý vyplával na povrch bol už uvarený a preto som vzala tyčový mixér a zemiaky aj cesnak som rozmixovala....
-
6
do rozmixovanej polievky som pridala trojuholníčky syru a smotanu opäť som to premixovala a pridala som zvyšné zemiaky a varila som polievku až kým zemiaky neboli mäkké....pred záverom som pridala papriku a premiešala....
-
7
kým polievka prevrela pripravila som si chlieb nakrájaný na kocky a vysušila som ho v rúre...
-
8
a na záver som pridala múku rozrobenú v troche mlieka ....polievka sa zahustila nechala som ju prevrieť a vypla som ju z plynu.... odstavenú polievku som premiešala a pridala som všetok zvyšný cesnak ktorý som pretlačila lisom a ... podávala som ju s chlebíkom prajem dobrú chuť....
Padla by som dole nosom a uz by som z nizkeho tlaku nevstala. Ani drahemu nesedi privela cesnaku. Milujeme kremovu cesnacku, ja vsak do nej mozem dat max. tri struciky o hlavkach vobec nehovoriac. Prisposobime.... Raz mi na spenatovu pizzu dali do spenatu tolko cesnaku, ze stipali oci aj mojich spolustolujucich a ja som tiez nepadla, ale hlava sa tocila ako po adrenalinovej jazde na kolotoci.