Labužnícke kura fotorecept

konki - fotkakonki, 7. júla 2014
Labužnícke kura (fotorecept)
Foto: konki

Ľahký spôsob ako pripraviť chutné kuriatko. Zvládne to každý :)

6
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

2 kg
215 g nakrajane na platky
1 ČL
250 ml alebo smotana na varenie
150 g strúhaný
1 ks na kura
3 ks
3 ks
2 ČL
1 ČL
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny .

    Labužnícke kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech si jemne vymastíme bravčovou masťou. Zemiaky si nakrájame na kolieska. Ochutíme ich korením, soľou, rascou a mletou červenou paprikou. Na vrch poukladáme nakrájané šampiňóny. Ja som použil šampiňóny v plechovke a vodu s nich som zlial. Všetko spolu premiešame a na vrch dáme kúsok postrúhaného syra.

    Labužnícke kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky zalejeme sladkou smotanou.

    Labužnícke kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie stehná ochutíme zmesou na kura a poukladáme na zemiaky kožou dole.

    Labužnícke kura (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kura prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 220 stupňov zhruba na 30 minút.

    Labužnícke kura (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po cca 30 minútach vyberieme kura z rúry a dáme dole alobal. Kuracie stehná otočíme kožou na vrch a dáme ich späť do rúry aby sa koža z vrchu zapiekla do chrumkava.

    Labužnícke kura (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred dopečením posypeme kura postrúhaným syrom a ešte vložíme na pár minút späť do rúry aby sa syr roztopil. A prajem dobrú chuť :)

    Labužnícke kura (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

valeri
Mám rada recepty, kde sa všetko pripravuje "v jednom hrnci", resp. pekáči, ako toto. A navyše to ešte aj tak dobre vyzerá
gubics
@konki , prepáč, nechcem Ťa kritizovať, ale nemal by si dávať na zemiačky syr a smotanu, keď sa to má dlho piecť v rúre. Stačí keď tieto ingrediencie sa dajú tesne pred dopečením, alebo keď je už jedlo hotové a ešte sa vráti na niekoľko minút späť do rúry. Má to lepšiu chuť, keď sa tam syr a smotana dá už na hotové jedlo, a sa dopečie.
konki
Dakujem vám :)
@gubics - samozrejme ze si necham aj poradit a prijmem aj kritiku ta doda cloveku potom chut vzdy nieco vylepsit.
Chut je taka ze vzdy nic nezostane ale skusim aj podla tvojej rady :)
steffik
No a už som hladná. Ukladám do KK. Cez víkend pečiem . Vyzerá ako super recept a hlavne 3 v 1. Super.
kristka
Toto kuriatko robievam aj ja. Je skutočne fantastické. @gubics - smotana sa preto dáva na začiatku, lebo počas pečenia sa vpije do zemiakov a to im dáva spolu s ostatnými ingredienciami výbornú chuť. Sú také vláčnejšie a jemnejšie. Každí to robí ináč, ale tento spôsob je rýchly, chutný a na nezaplatenie, keď varíte pre viacej ľudí. Všetko dáte do jedného plechu a hotovo... Nebíčko v papuľke :-)
evusik
ja robím tiež podobným spôsobom a smotanu dávam na začiatku tak ako v tomto recepte a presne z toho dôvodu ako spomína @kristka smotana sa vpije do zemiakov a mäsa a jedlo dostane celkom inú chuť... v podstate sa tá smotana stratí, ak by som ju ale dala až na konci tak smotana sa spolu s vypečenou masťou z mäsa zdrcne a už to nie je ono... takú mám aspoň ja skúsenosť...
@konki pekný recept, vyzerá lákavo :-)
tatranka
Pekný,voňavý a chutný recept.Receptov na kura nie je nikdy dosť.Vítaj medzi nami varecháčmi.
1x konki
xanadu1955
@kristka aj @evusik majú pravdu v pôvodnom rcp. sa na zemiaky dáva syr, ja ho dávam pomerne dosť a potom sa to všetko zaleje šľahačkou, zemiaky majú potom neuveriteľnú chuť a sú vlastne skoro najlepšie z celého jedla ja ho robievam tiež ale kuratá neobraciam dávam hneď kožou hore a nezakrývam alobalom, mäsko ostane šťavnaté, je to úžasné jedlo a na vrch dám doztopiť s Eidamom aj Nivu
concord
@kristka
Máš 100% pravdu s tou smotanou. Piekol som kura na podobný spôsob. Kura som naporcoval a obalil v zmesi s múkou, grilovacím korením na kura, steaky, sušeným cesnakom, mletou červenou paprikou. Šampiňóny mi do tohto nepasujú. ale každý si varí podľa seba. Pred koncom pečenia som to posypal strúhaným syrom a použil som čerstvo vykopané nové ružiaky zo záhrady. Tie zemiaky, napité smotanou, s údenou slaninou ktorú som dal na každý kúsok kuraťa boli lepšie ako tá kuracina, aj keď to kura nemalo chyby lebo
bolo kúpené z farmy a nebol to žiaden buchenwalďák z hypermarketu.
marianne
Presne ako @concord píše. Tie zemiaky s výpekom zo slaniny a smotany sú na celom jedle najchutnejšie :-) smotanu lejem prvú na zemiaky,dostanú výbornú chuť,potom slaninku a mäso,syr už nedávam...
havino
tak, tak, ja smotanu hned na surové kurča a surové zemiaky pod ním lejem, zemiaky sa napijú smotany a aj šťavy zpečeného kuraťa, tie môžem jesť so zeleninovým šalátom aj bez mäsa veru, tak sú chutné, už len samotné kura ich ochutí, šampiňony nedávam, ale raz by som mohla skúsiť, takto kura na zemiakoch pečiem ja

 varecha.pravda.sk/recepty/kurca-na-slahackovych-zemiakoch...
1x radost
tinca
aj ja dávam smotanu na začiatku a syr navrch pred dopečením. Mám rada každý eintopf, všetko je v jednom hrnci, málo riadu a skvelá chuť ako u tvojho receptu,často ho robím podobne:)
finczi
Vítam na Vareche! Pekne pripravené jedlo, vidno, že bolo robené s láskou, čo je najdôležitejšia ingrediencia...mňam!
1x konki
baron
Ja som to dnel piekol, a bolo to fantasticke. Na zapecenie som dalm viac syra a to bola pochutka. Vnucata mi dali !o bodov. Kazde jedlo ktore uvarim boduju od 1 do 10
2x zolik a konki
konki
Ďakujem Vám za pekné komentáre a prijatie medzi vás Vareškárov a Vareškárky :))
reins
neskutocny recept robim o po druhy krat je to velmu chutne a aj celkom lacne,...uznavam tento recept....klobuk dole ja hore ;p....super
olinka12
Hodnotím piatimi hviezdičkami dostala som inšpiráciu na nedeľné kura ukladám aj do budúcna
zitar
tento bohovský recept som objavila až teraz, určite bude všetkým chutiť
marianne
Ja som si sice dala iba tie zemiaky a namiesto sampinonov hliva bola,ale navsteva chvalila velmi.Chcela som dat povodne aj fotku,ale kym som sa spamatala,pol pekaca bolo fuc.Dakujem za dobry recept.
retard
Určite urobím, recept a vyobrazenie vydarené!!!
Ďakujem.* * * * *
tajnyctitel
Dobrý večer p.Konki. To Vaše kura vyzerá tak fantasticky. Keď som Váš recept uvidel vo Vareche začalo mi škŕkať v brchu a musel som prehltnúť sliny. Chcel som Vás poprosiť o jednu vec. Môj kamarát má v septembri narodeniny a ja by som mu chcel pripraviť prekvapenie. Je strašný labužník do jedenia a tak by som sa chcel spýtať či by ste si nenašli čas a neprišli na tú oslavu a nenavarili tam toto labužnícke kura. Samozrejme nie zadarmo. Za odpoveď vopred ďakujem.
pekacik
@Tajnyctitel (7.8.2015 22:27
Ahoj Ctiteľ, možem dojsť s mojim pekacikom. Veľmi rada ukážem ako navarit toto labužnícke jedlo. Môžete mi poslat dátum oslavy a dojdem. 3:)

pekacik
@Tajnyctitel (7.8.2015 22:27
Ahoj Ctiteľ, možem dojsť s mojim pekacikom. Veľmi rada ukážem ako navarit toto labužnícke jedlo. Môžete mi poslat dátum oslavy a dojdem. 3:)

radulienka
Veľmi vydarený recept, dnes som vyskúšala, bolo to supermňamkové, vďaka za inšpiráciu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia