Plnené škoricovo-tvarohové rožky fotorecept
Foto: gordonko
...sme na návšteve v Rožňave a gazdiná robí deťom večeru. ... pre mňa zaujímavá, chutilo mi to, tak sa podelíme o recept.
16
porcií
porcií
15 - 20 minút
príprava
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rožky prekrojíme na polovice a nožom vyrežeme vnútrajšok rožkov.
-
2
Vnútro rožkov nevyhazovať, budeme ho ešte potrebovať.
-
3
Do misky si dáme tvaroh, 1 vajíčko, 2 - 3 lyžicu cukru, sáčik škoricového cukru a všetko to dobre premiešame.
-
4
Touto zmesou naplníme vydlabané rožky.
-
5
Otvor upcháme vyrezanou časťou.
-
6
Rozšlaháme si 2 vajíčka so štipku soli a v tom si rožky namočíme.
-
7
Obalíme v strúhanke.
-
8
Z obidvoch strán osmažíme na rozpálenom oleji.
-
9
Hotové poukladáme na tanierik a môžeme ešte posypať škoricovým cukrom .... celá táto paráda trvala od A po Z 35 minút.
Diskusia k receptu