
Voňavé mäso
konečne som sa dostal k prepisovaní receptov dokončím bravčové mäso a budem pokračovať hovädzím mäsom.

Široké rezance s husacou pečeňou
V osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Na panvici opečieme husaciu pečeň, okoreníme. Vyberieme,...

Tofu karbonátky s uhorkovým dipom
Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.

Pšenový nákyp s višňovým džemom
Tento nákyp odporúčam podávať s višňovým džemom, spolu s kokosom tvoria perfektnú kombináciu. Najlepšie, ...

Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme...

Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...

Kuracie soté s mandľami
Mäso pokrájame na rezančeky, zmiešame s maizenou a so sójovou omáčkou. Očistené stonky a cibuľu...

Penne so sojovými rezancami
sojové mäsko má u nás každý rád (okrem mojej mamky), ale nikdy som ho nerobila ALA...

Zapekané zemiaky so šunkou a tvarohom
Ošúpane zemiaky nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode a ukladáme do maslom vymazanej zapekacej misy....

Pečený gnocchi vegan balíček
Konečne víkend a troška čas experimentovať s receptami... v časopise Food som objavila recept na gnocchi pečené...

Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...

Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom
Spojila som dohromady práve naklíčené mungo fazuľky s dobre odležanou krkovičkou, bola z toho rýchla a...

Ryžové rezance s arašidovou omáčkou
Moderátorka Alena Stračiaková ochutnala arašidovú omáčku v jednej reštaurácii a chutila jej tak veľmi, že sa...

Paradajkový šalát s paprikovým tofu
Tento recept posielam hlavne mojej mame. Často si telefonujeme a vymieňame recepty z delenej stravy...

Posolské tajomstvo
Mäso pokrájame na rezne. V pôvodnom recepte je uvedené mäso z hov. sviečkovej, no môže sa...

Kráľovská ovsená kaša
Šafrán má takmer cenu zlata (6 583 €/kg), jeho medová zároveň trochu ostrá chuť je nezameniteľná....

Vysmážané kuracie krídielká
Z kurčaťa sa u nás vždy najskôr minú krídielká... Tak som ich dnes jednoducho...

Ananásové carpaccio s exotickou chili omáčkou, vanilkové lievance s aromatickým javorovým sirupom
Chcel som nejako efektívne využiť ananás a ovocie ktoré som mal doma k dispozícií tak vzniklo toto...

Kura na červenom víne
... s koreňovou zeleninou, škoricou a klinčekom získame sladkastú chuť :-)

Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom...

Babičkino eko-menu: bryndzové krúpy s oškvarkami a makovo-slivkový dezert
veľmi chutné, rýchle jedlo, robievala ho babička a smiala sa, lebo ho nazývala "ekologické"...

Schwartlitunget alebo Tlačenkový prívarok
Dlho sa venujem švábskym obyvateľom žijúcich na maďarskom území. Sú to Nemci, ktorých násilím presídlili do Maďarska. Páči sa mi ich kuchyňa, kde využijú všetko, čo si dochovali a dopestovali a hlavne, vedia si vážiť jedlo....

Plnené kuracie prsia na červenej šošovici
Šošovicu na pár hodín namočíme do vody. V hrnci opražíme cibuľku, pridáme šošovicu, ...

Sambal špargľa s krevetami
Výborné a rýchle, len škoda, že tie veľké krevety som našla v druhej mrazničke až keď...

Pizza s grilovanou zeleninou (zo špaldovej múky)
Milujem pizzu a milujem grilovanú zeleninu. Tak som sa rozhodla tieto dve veci spojiť a keďže...