Paprika čerstvá plnená a zapečená fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Mal som chuť na dusené papriky s vajcom, alebo niečo také. Tak som si upiekol papriky, pri ktorých sa zachovala takáto chuť.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Množstvá som neudal zavisí podla počtu stravníkov. Papriky som vybral približne rovnaké na veľkosť. Odrezal som stopky, aby bol spodok rovný. Jadrovník som zachoval. To aby hmota nevytiekla s papriky. Vrch papriky špic som orezal asi 1/4, aby vznikol otvor. Cez tento otvor budem papriky plniť.
-
2
Ďalej som si pripravil fazuľu v konzerve tu požijem aj s nálevom. Kukuricu, maslo z neho použijem asi 40g. Vajcia podľa počtu paprík , na každú papriku jedno vajce. Sýr som nastrúhal na jemne slíže asi 70 g. Poslednú šunku na každú papriku jeden plátok, s tou uzavriem papriku pred pečením.
-
3
Papriky som postavil do pozoru v hrnci a dno hrnca polial asi 3PL oleja. Do každej papriky som dal asi 1KL syru potlačil prstom na jadrovník. Na sýr som dal kocku maska asi 0,5 cm. Na to som do každej papriky pustil rozbité vajce, podľa možnosti bez škrupiny. Na vajce som dal po 1KL kukurice a fazule. Teraz som uzavrel každú papriku plátkom šunky preloženým na 1/4 to, aby mi tam plátok vošiel. Tak a papriky máme plné.
-
4
Teraz som v hrnci na dno pridal asi tri plátky masla. Okolo paprík som natlačil orezané časti paprík, ktoré som krájal na drobnejšie. A postupne som ich miešal so zvyškom kukurice a fazule. Nálev z fazule som vylial do hrnca. Hrniec som uzavrel alobalom a dal piecť do rúry pri 200°C na 50 minút. Pripomínam treba si prispôsobiť teplotu a čas vlastnej rúre. Ku koncu pečenia sa po dome šírila neskutočná vôňa. Po tejto dobe bola paprika prepečená a máličko chrumkavá.
-
5
Na tanier si dáme papriku a oblohu z hrnca. Podávame s chlebom, alebo podla chuti s ryžou no i zo zemiakmi. Tak Vám prajem dobrú chuť ak si papriku upečiete.
Diskusia k receptu