
Karfiol z pekárničky
... komu by sa chcelo zapínať rúru v takejto horúčave? Mne veru nie a preto som vyskúšala...

Kuřecí maso s fenyklem
Variabilní recept na kuřecí maso ovoněné vyjímečně lahodnou chutí fenyklu. Tato verze je z kuřecího prsního...

Bylinková omáčka
Fantázii sa medze nekladú :)..... len z čerstveho je lepšie ako so sušeneho... ale iba...

Filety zo sumca s rajčinovou omáčkou a smotanovo-kôprovými haluškami
Táto sladkovodná tučnejšia ryba má chutné mäso a skoro žiadne kosti. Pripravila som z nej pečené...

Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem
Moje dnešní hrátky s medvědem a kaprem. Noční nápad, dotaženo při přípravě až do téhle...

Tofu Tikka Masala (vegánske)
Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu....

Omáčka zo štaveľa a hubovo-žihľavová fašírka
Pôstne dni, zelený štvrtok - a tak som si dnes vymyslela toto jedlo... veľmi chutné

Rezne v orechovej škrupinke - fotorecept
Tieto rezne podávam ako slávnostné jedlo, orechy dávajú mäsu neopakovateľnú chuť

Špaldové palacinky
Dnes som skúsila urobiť palacinky zo špaldovej múky a rodinke chutili.

Lasagne so zemiakmi a baklažánom
Uvaríme cestoviny, lasagne v osolenej vode. Očistené zemiaky pokrájané na kolieska a uvaríme, baklažán...

Plnené morčacie prsia so slimákovou klobásou
Z morčacieho mäsa je dnešný nedeľný obed. Na plnku som použila vajcovú omeletku a domácu slimákovú...

Čachtické rezy
prepisujem svoje recepty takže budem ich postupne pridávať a u niektorých nebudem uvádzať odklial ich mám ...

Paradajkový koláč s rukolou
Mám ho z knižky zameranej na vegetariánske jedlá. Keď som recept zbadala, hneď som vedela,...

Morčacie prsia plnené orechovou plnkou
Na dnešné sobotné oddychovanie, niečo rýchle a bez námahy... len tak samé sa to urobilo......

Oprážano-zapekané kurča z kyslého mlieka
Variabilita a pestrosť technologickej prípravy kuracieho mäsa je dobre známa. Mňa osobne vždy zaujmu tie, ...

Bucatini s paradajkovým pestom a so slaninou
Chutné cestoviny s omáčkou, ktoré varila dcéra.

Treska na neapolský spôsob
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....

Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom
Očisteného kapra (filety zbavené kože) umyjeme a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme soľou...

Hovädzia sviečková s kokosom
Hovädziu sviečkovú nakrájame na tenké plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Papriku...

Žemľovka plnená ovocím
Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare....

Zelné „kapustové“ sabji
Wikipedie i @methi hovoří o „sabji“ jako o zeleninové příloze suché, nebo v omáčce. Většinou...

Kuracie rolky v lístkovom ceste
Na rozvaľkané lístkové cesto poukladáme vyklepané, osolené, okorenené a horčicou potreté kuracie rezne.

Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky
Chudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia...

Řízky v brokolicovém těstíčku
Neděle. V každé rodině je tradiční oběd a nebo také ne. Někdo obědy střídá, ...

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...

Ajmäsové fašírky
Nie, nevymyslela som nové slovo, len nejedávame fašírky, ktoré sú čisto z mäsa...