Hovädzia špička s chrenom
Gazdinky starého Prešporka vedeli múdro zužitkovať všetko, čo im dávala rieka, záhrady, svahy Malých...
Najjednoduchší losos
Jediny problem, vacsinou cim jednoduchsi recept - tym kvalitnejsie suroviny. Dobry steak je 80%...
Zemiakový šalát
Tentokrát som robila úplne obyčajný zemiakový šalát bez tradičného hrášku a mrkvy, ale schovala som ho...
Čínska kapusta po thajsky
Obsahuje veľa kys. listovej, horčíka, niacínu, vit. A, C, E
Srbský kurací guľáš
AJ tento recept bol už niekedy v štyridsiatych rokoch posledného storočia minulého tisícročia uverejnený v Slovenskej kuchárke....
Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....
Rizotko a la Mexiko /fotorecept/
toto rizotko som kedysi robila ja, nemam recept, len som proste pouzila co mam rada :)
Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom
Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, ...
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...
Kurča a lá Mexiko
Kurča umyjeme, rozdelíme na porcie, potrieme cesnakom roztlačeným v oleji, osolíme a poprášime paprikou....
Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi
Losos s chrumkavou posýpkou a zdravou prílohou, to je skvelý obed z jedného pekáča.
Segedínsky guláš s plnenou knedľou
Doma som dostala veľkú pochvalu, tak som sa rozhodla že sa Vami podelím, aspoň na obrázku....
Bravčové „souvlaki“ s pitou a so šalátom
Suvlaki (gr. Σουβλάκι) je obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj...
Cestoviny (pizza)
V podstate nič priebojné, hlad urobí svoje, tak som sa dnes pokúsila spraviť omáčku na...
Škoricový bulgur s brusnicami a mäsom
Bulguru okrem slanej chuti pristane aj sladká. Varený s paličkou škorice, sušenými brusnicami a bravčovým...
Krůtí sekaná s houbami a s houbovou omáčkou
Do misky nadrobno nakrájíme rohlíky a zalijeme trochou mléka, necháme vsáknout. Přidáme mleté maso, ...
Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na listnatých stromoch....
Bravčový bôčik so šampiňónmi
Nádobu na zapekanie vymastíme. Bôčik nakrájame na kocky a huby na hrubšie rezance.
Špenátový závitok
Ľahké a rýchle jedlo, keď som už nevedela čo so špenátom od švagrinej... odteraz si ho...
Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom
Dnes mamka navrhla, aby sme si pripravili mäso. Vybrala bravčové a keďže nemá rada pór,...
Vegetariánsky pastiersky koláč
Však ten pastier produkuje hlavne syr, nie mäso, že?...
Lasagne na sladko s ovocím
Lasagne predvaríme podľa návodu v osolenej vode. Žĺtky vymiešame s cukrom, vmiešame tvaroh a primiešame tuhý...
Kuracie prsia s korením Adžika
Tento recept veru ani neviem odkiaľ je ale v našej rodine je obľúbený. Robil som ho v...
Paleo pizza
Už mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových...
Goody Fody steaky chicken style s cuketovými rezancami
Ľahké, rýchle a jednoduché jedlo plné bielkovín a vlákniny.
Plnené kuracie prsia na červenej šošovici
Šošovicu na pár hodín namočíme do vody. V hrnci opražíme cibuľku, pridáme šošovicu, ...
Pečené kura s chuťou husaciny
umyté kura pred pečením natriem cesnakom, osolím ho, posypem rascou. dám ho piecť. Počas celého pečenia kura...
Halloumi s paradajkami, medom a cesnakom
Čoraz viac preferujem jedlá rýchle a jednoduché na prípravu. Možno inšpiruje aj niekoho z vás.
Domáce bravčové pliecko plnené zeleninou
Na dnešný nedeľný obed som naplnila bravčové pliecko. keď som dostala od farmára celé pliecko, ...
Vynikajúca marináda podľa mamky
Odporúčam! Je to vynikajúca marináda na vypečenie kuracieho mäska. Rýchle a chutné, najlepšie ak postojí...
Toastová žemľovka
Možno ste už skúšali žemľovku z vianočky alebo iného pečiva. Ja som vyskúšala z toastového chleba....
Tuniak na grile
Kúsky tuniaka posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, grilovacím korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.