Postup
-
1
Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky, odstránime šupku a necháme vychladnúť. Pražené oriešky nakrájame nahrubo. Múku posolíme a okoreníme.
- 2
Na panvici speníme maslo a pstruha obaleného v múke na ňom opekáme približne 3 minúty. Pstruh je hotový, keď dostane hnedú farbu. Preložíme ho na tanier a prikryjeme alobalom.
- 3
Do panvice nasypeme lieskové oriešky a opekáme ich takmer 4 minúty. Postupne primiešame petržlenovú vňať. Ryby posypeme zmesou orieškov a petržlenovej vňate. Ozdobíme kolieskami citróna a podávame s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu