Opekaný pstruh s lieskovými orieškami

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

4 ks
120 g
60 g
2 ks
25 g




Postup

  1. 1

    Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky, odstránime šupku a necháme vychladnúť. Pražené oriešky nakrájame nahrubo. Múku posolíme a okoreníme.

  2. 2

    Na panvici speníme maslo a pstruha obaleného v múke na ňom opekáme približne 3 minúty. Pstruh je hotový, keď dostane hnedú farbu. Preložíme ho na tanier a prikryjeme alobalom.

  3. 3

    Do panvice nasypeme lieskové oriešky a opekáme ich takmer 4 minúty. Postupne primiešame petržlenovú vňať. Ryby posypeme zmesou orieškov a petržlenovej vňate. Ozdobíme kolieskami citróna a podávame s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia