Špagety s pečenou tekvicou a olivami

martinis - fotkamartinis, 7. júna 2014
Špagety s pečenou tekvicou a olivami
Foto: martinis

Aj napriek tomu, že maslová tekvica nie je práve letnou zeleninou, chutí výborne aj počas teplých dní. Stačí pár čiernych olív, malá hrsť slnečnicový Zobraziť celý popisAj napriek tomu, že maslová tekvica nie je práve letnou zeleninou, chutí výborne aj počas teplých dní. Stačí pár čiernych olív, malá hrsť slnečnicový semienok a možno z nej pripraviť jednoduché, výdatné jedlo

2
porcie
50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks menšia (dobre očistená)
1 ks pokrájaná najemno
2 PL (+ na pokvapkanie)
 štipka
 čerstvo namleté
1/2 bal.
1 hrsť malá
 pár (pokrájané)




Postup

  1. 1

    Dobre umytú tekvicu (netreba ju ani šúpať) vložíme do malého plechu a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Vyberieme, necháme trochu vychladnúť, zbavíme koncov a nakrájame na menšie kocky.

  2. 2

    Do hlbšej panvice kvapneme 2 lyžice oleja, necháme rozohriať a opečieme na ňom cibuľu, asi tak 5 minút. Pridáme pokrájanú tekvicu a opekáme ďalších 10 minút, pred koncom osolíme, okoreníme a trochu roztlačíme pučidlom na zemiaky.

  3. 3

    Medzitým uvaríme špagety, scedíme ich a vmiešame so štipkou soli do panvice spolu so štyrmi lyžicami vody, v ktorých sa varili. Rozdelíme na taniere a servírujeme posypané olivami a semienkami, pokvapkané olejom :)

    Špagety s pečenou tekvicou a olivami - obrázok 3
  4. 4

    Môj tip : ak preferujete tekvicu vo forme omáčky, namiesto restovania na panvici ju môžete podusiť s dúškom zeleninového vývaru a potom rozmixovať či poctivo rozpučiť, v závislosti od toho, akú štruktúru chcete dosiahnuť.

Diskusia k receptu

jamarlen
takto robievam z tej lila dyne - baklažánu, s cesnakom a citrónom….
martinis
@jamarlen to musí byť tiež fajn, ak spomínaš kombináciu baklažán-cesna-citrón, napadol mi výborný balkánsky guláš, ktorý som si pred pár dňami robil, tam šla ešte aj cuketa, plechovka paradajok, pár drobností a mäso ... ale to som sa už odklonil od tohto receptu :)
mijaita
Dyni se spagetama ani lilek, ja nemusim, ale balkansky gulas, ten me zajima!! :-) Das sem recept?
Fotku i jidlo mas opravdu hezke, urcite si mnozi i pochutnaji. Delala jsem jednou thajsky lilek (viz recept u me) a nebyla ryze, dala jsem sklenene nudle a vubec to nebylo dobre. Teda mne to nechutnalo!
martinis
@mijaita samozrejme, ak Ťa ten recept zaujíma, tak sa pokúsim ho v priebehu nasledujúceho týždňa pripravíť a hodiť sem na Varechu, ak by som to nestihol (chystám sa do Smokovca na súťaž), tak pošlem mailom, alebo na FB :)
Tvoj recept na thajský baklažán poznám, dokonca ho mám už dlhšie uložený v KK, takže fajn, že si ho pripomenula, práve dnes som kúpil baklažán, takže zajtra alebo pozajtra možno pripravím :) Ryžu našťastie mám, takže s rezancami nebudem experimentovať. Každopádne, vďaka za pochvalu ;)
mijaita
@martinis nespechej, leto pred nama, recept priprav v klidu, v patricne nalade, ja ted take jedu pryc. No take se chystam na jedene lilkovy recept a hlavne uzasnou vec z tekvice. Tak budeme mit co objevovat my dva a ti, kteri radi dyne a lilky. A u thajskeho opravdu nesetri bazalkou! Hodne, hodne, hodne! V soutezi musis byt nejlepsi, vsichni ti tu drzime palce !
mariamka
mam vyskusane, ze tekvica a cestoviny k sebe pasuju, sice ja som dala aj klobasku /mozno to bude v tom :)/ a tekvicu som vopred nepiekla, mozno pametas @martinis na ten recept :) mas to pekne, jednoduche, ciste,, btw, na aku sutaz to ides? zeby sme prisli skandovat :))
martinis
@eviana a @izabella929 veľká vďaka, potešili ste ma :-)
@mijaita fajn, tak na to budem myslieť, pripravím poctivo, až budú čerstvé suroviny. Všetky druhy tekvíc ja teda môžem, veľmi sa teším na Tvoje recepty :)
Baklažán bude zajtra, bazalku mám čerstvú, takže určite dám na Tvoju radu a ďakujem za podporu, určite sa zíde a budem na to myslieť :-))
@mariamka tá klobáska určite zohrala malú rolu, ale som rád, že tiež máš rada takúto kombináciu. Čosi sa mi marí, musím však zalistovať v Tvojom profile, resp. mojej KK, možno ho tam nájdem :)
Ďakujem za pochvalu; ide o Mladého Európana, taký komplexný test o Európskej únii, veľmi sa na súťaž teším a aj podporu na diaľku si budem veľmi ceniť :-))
@micanela vyslovene sladké to nie je, má to svoju špecifickú chuť, treba vyskúšať :)
edith
Vyzerá to byť veľmi chutné :-) ... cestoviny použijem špaldové a zbytok podľa teba :-) ..ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia