Foto: martinis
Aj napriek tomu, že maslová tekvica nie je práve letnou zeleninou, chutí výborne aj počas teplých dní. Stačí pár čiernych olív, malá hrsť slnečnicový Zobraziť celý popisAj napriek tomu, že maslová tekvica nie je práve letnou zeleninou, chutí výborne aj počas teplých dní. Stačí pár čiernych olív, malá hrsť slnečnicový semienok a možno z nej pripraviť jednoduché, výdatné jedlo
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks menšia (dobre očistená) |
|
1 ks pokrájaná najemno |
|
2 PL (+ na pokvapkanie) |
|
štipka |
|
čerstvo namleté |
|
1/2 bal. |
|
1 hrsť malá |
|
pár (pokrájané) |
|
Postup
-
1
Dobre umytú tekvicu (netreba ju ani šúpať) vložíme do malého plechu a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Vyberieme, necháme trochu vychladnúť, zbavíme koncov a nakrájame na menšie kocky.
- 2
Do hlbšej panvice kvapneme 2 lyžice oleja, necháme rozohriať a opečieme na ňom cibuľu, asi tak 5 minút. Pridáme pokrájanú tekvicu a opekáme ďalších 10 minút, pred koncom osolíme, okoreníme a trochu roztlačíme pučidlom na zemiaky.
- 3
Medzitým uvaríme špagety, scedíme ich a vmiešame so štipkou soli do panvice spolu so štyrmi lyžicami vody, v ktorých sa varili. Rozdelíme na taniere a servírujeme posypané olivami a semienkami, pokvapkané olejom :)
- 4
Môj tip : ak preferujete tekvicu vo forme omáčky, namiesto restovania na panvici ju môžete podusiť s dúškom zeleninového vývaru a potom rozmixovať či poctivo rozpučiť, v závislosti od toho, akú štruktúru chcete dosiahnuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fotku i jidlo mas opravdu hezke, urcite si mnozi i pochutnaji. Delala jsem jednou thajsky lilek (viz recept u me) a nebyla ryze, dala jsem sklenene nudle a vubec to nebylo dobre. Teda mne to nechutnalo!
Tvoj recept na thajský baklažán poznám, dokonca ho mám už dlhšie uložený v KK, takže fajn, že si ho pripomenula, práve dnes som kúpil baklažán, takže zajtra alebo pozajtra možno pripravím :) Ryžu našťastie mám, takže s rezancami nebudem experimentovať. Každopádne, vďaka za pochvalu ;)
@mijaita fajn, tak na to budem myslieť, pripravím poctivo, až budú čerstvé suroviny. Všetky druhy tekvíc ja teda môžem, veľmi sa teším na Tvoje recepty :)
Baklažán bude zajtra, bazalku mám čerstvú, takže určite dám na Tvoju radu a ďakujem za podporu, určite sa zíde a budem na to myslieť :-))
@mariamka tá klobáska určite zohrala malú rolu, ale som rád, že tiež máš rada takúto kombináciu. Čosi sa mi marí, musím však zalistovať v Tvojom profile, resp. mojej KK, možno ho tam nájdem :)
Ďakujem za pochvalu; ide o Mladého Európana, taký komplexný test o Európskej únii, veľmi sa na súťaž teším a aj podporu na diaľku si budem veľmi ceniť :-))
@micanela vyslovene sladké to nie je, má to svoju špecifickú chuť, treba vyskúšať :)