Zapečené cestoviny so šošovicou

uzaska - fotkauzaska, 30. marca 2013
Zapečené cestoviny so šošovicou
Foto: uzaska
2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1 ks
3 strúčiky
1 ks
70 g
3 dl
1 hrnček
100 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v slanej vode.

  2. 2

    Na troške olivového oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak.

  3. 3

    Posolíme, okoreníme, zalejeme vývarom. Pridáme šošovicu, vmiešame pretlak. Varíme cca 7 minút (červená šošovica sa ľahko rozvarí), kým nemáme hustejšiu omáčku. Zatiaľ si nastrúhame tofu.

  4. 4

    Zapekaciu misku si vymažeme troškou oleja a vrstvíme cestoviny, omáčku a tofu (tým aj všetko zakončíme).

  5. 5

    Pečieme približne 20 minút na 180°. Pred podávaním necháme trochu vychladnúť (inak sa vám to zrejme rozbije ako mne:)

Diskusia k receptu

evanaaa
@goldinka , táto pani je možno ešte slobodná slečna-:)) Tofu som ešte neskúšala, je trochu drahé a vždy sa naň len pozerám, čo s tým, ako by mi chutilo.....ale aj tú červenú šošovicu by som mala vyskúšať.
uzaska
:) ďakujem, teší ma, že sa vám páčia.
@evanaaa - obyčajné tofu nemá chuť, treba ho "zaťažiť" medzi servítky, aby sa z neho vsiakla voda a následne marinovať, alebo teda inak upraviť a ono spätne nasiakne chuť marinády/jedla... údené chutí ako údený syr, paprikové ako slanina (samozrejme, že nie úplne, ale istá podobnosť by sa našla :D). občas naň majú akciu v tesku. ono asi aj záleží na tom, pre koľko ľudí varíte, ja mám 200g tofu na 2 obedy po 2 chodoch a medzitým si s ním pár razy spravím toust... takže takto sa mi to javí o dosť lacnejšie než kus mäsa.
evanaaa
@uzaska , ďakujem za poučenie, ako vidím, je to podobné ako aj ostatné sójové "mäso", ktoré tiež treba ochutiť, no, uvidím, čo s tým.
jjaasss
Mnamka, super recept pre delenu stravu, velmi nam chutilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia