Foto: uzaska
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v slanej vode.
- 2
Na troške olivového oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak.
- 3
Posolíme, okoreníme, zalejeme vývarom. Pridáme šošovicu, vmiešame pretlak. Varíme cca 7 minút (červená šošovica sa ľahko rozvarí), kým nemáme hustejšiu omáčku. Zatiaľ si nastrúhame tofu.
- 4
Zapekaciu misku si vymažeme troškou oleja a vrstvíme cestoviny, omáčku a tofu (tým aj všetko zakončíme).
- 5
Pečieme približne 20 minút na 180°. Pred podávaním necháme trochu vychladnúť (inak sa vám to zrejme rozbije ako mne:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@evanaaa - obyčajné tofu nemá chuť, treba ho "zaťažiť" medzi servítky, aby sa z neho vsiakla voda a následne marinovať, alebo teda inak upraviť a ono spätne nasiakne chuť marinády/jedla... údené chutí ako údený syr, paprikové ako slanina (samozrejme, že nie úplne, ale istá podobnosť by sa našla :D). občas naň majú akciu v tesku. ono asi aj záleží na tom, pre koľko ľudí varíte, ja mám 200g tofu na 2 obedy po 2 chodoch a medzitým si s ním pár razy spravím toust... takže takto sa mi to javí o dosť lacnejšie než kus mäsa.