Toto je recept z kuchárskej knihy plnej tradičných holandských receptov, ktorú som dostala od mojich, samozrejme holandských, známych.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku, soľ (nebojte sa osoliť - 2-3 ČL soli) a cukor nasypeme do veľkej misy a v strede vyhĺbim jamku. Do jamky rozbijeme celé vajíčka.
- 2
Kvasnice zmiešame s vlažným mliekom a polovicu tejto zmesi vylejeme do jamky k vajíčkam. Ingrediencie poriadne premiešame, až kým nezískame hladké cesto. Pridáme trochu mlieka s kvasnicami a opäť poriadne premiešame. Zvyšok mlieka s kvasnicami pomaly prilievame za stáleho miešania cesta.
- 3
Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu na teplom mieste. Cesto dosť narastie, takže je potrebné použiť naozaj veľkú misu. Potom palacinky upražíme na masle. Podávame so sladkou alebo slanou náplňou.
- 4
Rôzne obmeny: Do cesta pridáme hrozienka alebo sušené nakrájané slivky/brusnice/iné ovocie - pridávame až po vykysnutí alebo až na panvici, keď je cesto práve naliate. Ak by sme pridali ovocie do cesta pred vykysnutím, nevykysne až tak dobre; Na panvici položíme na naliate cesto plátky slaninky alebo šunky a kúsky ananásu; Na panvici posypeme cesto strúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-palacinky-s-trojakou-pl...