Foto: tetrisss
Niekedy sa dobrí ľudia zmilujú a podarujú nám niečo prírodne odchované /pozdravujem týmto Martina :) / a tak si môžeme dopriať výnimočný obed. Samozrejme Zobraziť celý popisNiekedy sa dobrí ľudia zmilujú a podarujú nám niečo prírodne odchované /pozdravujem týmto Martina :) / a tak si môžeme dopriať výnimočný obed. Samozrejme tomu predchádza dlhá taktická predpríprava, lebo škoda pokaziť takúto vzácnosť. Tentokrát vzniklo toto.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Srnčie plece umyjeme, vykostíme, odblaníme , upravíme na pravidelný plát prípadným narezaním niektorých hrubších pasáží. Plát jemne okoreníme, pokladieme slaninou a na ňu dáme kuracie pečienky. Plát opatrne preložíme a kuchynskou niťou vytvoríme valec. žiaľ nemal mi kto pomôcť a tak vám môžem ponúknuť len konečný tvar. Konce valca som ešte upevnila ihlicami na ražniči.
-
2
Jednu očistenú cibuľu nastrúhame, pridáme horčicu, kečup, worčester, korenie, soľ, citrónovú šťavu a olej.
-
3
Do nádoby na pečenie dáme olej, na sporáku rozohrejeme a na tom opečieme zo všetkých strán valec mäsa. Po opečení natrieme pripravenou zmesou z cibule a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st.
- 4
Pečieme spolu dve hodiny, v priebehu času potierame mäso cibuľovou zmesou, ak sa minie, polievame výpekom. Ak treba, podlejeme vodou. Asi po 1 a 1/2 hodine vložíme do výpeku nakrájanú cibuľu a dopečieme, nakoniec dáme do šťavy nakrájanú pažítku. Najlepšie mi k tomuto jedlu pasovali nové zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou a uhorkový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu