Portugalské kurča piri–piri
Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 7. marca 2012
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 7. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (asi 1 kg) |
|
|
|
|
|
Piri–Piri omáčka: | |
6-12 ks, čerstvé |
|
1 PL nasekaný |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 PL |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu piri–piri omáčky predhrejte panvicu na 180 oC. Upečte čili papričky. Papričky, cesnak, soľ, oregano, papriku, olivový olej a ocot vložte do hrnca a prevarte 2–3 minúty. Zmes nechajte vychladnúť a potom ju rozmixujte na pyré.
- 2
Kurča vložte do uzatvárateľného plastového vrecúška. Pridajte polovicu omáčky a potraste, nech sa omáčka dostane všade. Marinujte v chladničke najmenej hodinu.
- 3
Panvicu predhrejte na 200 oC. Marinované kuracie mäso opekajte 2–3 minúty na každej strane dozlatista. Opečené kurča vložte aj s panvicou do rúry a pečte asi 30 minút. Podávajte s hranolčekmi a šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu