Portugalské kurča piri–piri

Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 7. marca 2012
Portugalské kurča piri–piri
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (asi 1 kg)
Piri–Piri omáčka:
6-12 ks, čerstvé
1 PL nasekaný
1 KL
1/2 KL
1/2 PL
100 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Na prípravu piri–piri omáčky predhrejte panvicu na 180 oC. Upečte čili papričky. Papričky, cesnak, soľ, oregano, papriku, olivový olej a ocot vložte do hrnca a prevarte 2–3 minúty. Zmes nechajte vychladnúť a potom ju rozmixujte na pyré.

  2. 2

    Kurča vložte do uzatvárateľného plastového vrecúška. Pridajte polovicu omáčky a potraste, nech sa omáčka dostane všade. Marinujte v chladničke najmenej hodinu.

  3. 3

    Panvicu predhrejte na 200 oC. Marinované kuracie mäso opekajte 2–3 minúty na každej strane dozlatista. Opečené kurča vložte aj s panvicou do rúry a pečte asi 30 minút. Podávajte s hranolčekmi a šalátom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Omáčka je perfektná, ale z toľkých papričiek by som zhorela, chichi.