Veľkonočná Plnina

Rastislav Bekeš
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 4. apríla 2013
Veľkonočná Plnina
Foto: Ľuboš Pilc

Vareškov tip: Kuracie mäso môžeme nahradiť aj mletým bravčovým, najlepšie je z pliecka. Ochutíme ho podľa vlastnej chuti, môžeme použiť napríklad cesnak. Namiesto petržlenovej vňate Zobraziť celý popisVareškov tip: Kuracie mäso môžeme nahradiť aj mletým bravčovým, najlepšie je z pliecka. Ochutíme ho podľa vlastnej chuti, môžeme použiť napríklad cesnak. Namiesto petržlenovej vňate môžeme pridať mladú žihľavu.

8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
500 g
400 ml
3 ks
100 g
1 zväzok
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1


    Kurča zbavíme kože, vykostíme ho a mäso nakrájame na rezance.

  2. 2


    Na rezance nakrájame aj slaninu a petržlenovú vňať.

  3. 3


    Všetko spolu dobre premiešame, hmotu dáme na potravinovú fóliu, a zabalíme. Varíme hodinu. Podávame za studena s chrenom, sladkou vianočkou a cviklou.

Diskusia k receptu

angast
slaninovo kuracia knedla je príloha k šunke s klobáskou ?
isabel2
Je skvela,ja som robila podobnú plnku z rožkov a bravčového mäsa plus vajíčka.