
Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...

Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)

Kelový Eintopf
Toto jedlo pripravujeme ked nemame cas varit - netreba sa mu velmi venovat a cela priprava aj...

Ravioli alla puttanesca
Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho...

Husacie prsia na villánskej kadarke
Husacie prsia osolíme, okoreníme, prešpikujeme slaninou a opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán asi...

Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom
Moje najoblubenejsie cestoviny. Ja sice zijem pri mori a cerstve krevety su nepochybne o niecom inom...

Kačacie stehno na thajskej zelenine
Kačacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, vložíme na vymastený plech a dáme piecť...
Vyprážané plnené pirôžky
Tieto lahodné kúsky sme si kedysi kupovali v stánkoch a okienkach na ulici a náramne nám chutili. My sme si vyprážané plnené pirôžky pripomenuli a s radosťou nachystali aj v našej kuchyni....

Kurací perkelt v mexickej tortille
Na stránkach varechy som videla myslím, že to uvádzala egreška, formovanú tortillu na pekáči, pre pečenie mafín...

Ryža s bravčovými líčkami
Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.

Kuracinka v ryžovom papieri
Na kocky nakrájané kuracie prsia namočíme do pácu, ktorý si vytvoríme pomocou rozšľahaných vajíčok. Pridáme...

Ľahký letný guláš
Sem tam je třeba jídelníček mírně odlehčit... Recept je z mé nové Kuchařky...

Špenátové valčeky s lososom
Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú múku a 3 vaječné žĺtky,...

Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...

Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...

Debrecínska bravčová kotleta
Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas...

Čiernohorsky rezeň
pridávam ďalšie recepty z môjho archívu a tento mám od našej pani kuchárke z predchádzajúceho zamestnania

Plnené kapustné listy
Toto jedlo varim rada keď je skora kapusta recept je ľahky , ale chutny.

Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.

Gözleme plnené cukinou
Je to tenučké plnené cesto, opečené z oboch strán a natreté čajovým maslom. Je to ako Çökelekli...

Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...
Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru
Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev...

Balkánsky vianočný kapor
Tento recept ma zaujal ešte v 80-tych rokoch v Medzinárodnej kuchárke. Keďže mal veľký úspech, ...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky