Moja prvá sekaná

adejka - fotkaadejka, 26. januára 2013
Moja prvá sekaná
Foto: adejka
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
1 ks
 na namočenie pečiva
3 ks
1 lyžička malá
 nastruhany
 na vymastenie formy
4 strúčiky
1 a 1/2 lyžičky
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme , rožok namočíme do mlieka a keď sa dostatočne napije ho jemne vyžmýkame.

  2. 2

    Pridáme všetky ostatné suroviny, ktoré spolu rukami premiesime. Vymastíme olejom pekáčik na pečenie, kde vložíme vytvarovanú sekanú a posypeme ju ešte strúhankou a pečieme.

  3. 3

    Zakryté som piekla cca 40min. a potom odokryť a cca 20min do zlatova na dopečenie do chrumkava :)

Diskusia k receptu

hviezdickaz
Recept sa mi paci,len mi nie je jasne,naco tam ide ten prasok do peciva... ? Ma to nejaky specialny vyznam?
adejka
hladala som na strankach ingrediencie a pri niektorych som našla že davaju aj ten prašok do pečiva, tak som dala...neviem tak asi netreba
mesiar50
Sekaná nemá chybu.Odomňa 1***
povedzme ten prášok mi vrta v hlave tiež.
v mesovýrobách miešame do sekanej múku hrubú
povedzme prášok do pečiva ju asi nahrádzať može,
pravdepodobne k voli nadýchanosti výrobku.
joel
namiesto prášku do pečiva doporučujem z vlastnej skúsenosti dať 1/2 kocky droždia
evanaaa
Robievam sekanú, lenže na rozdiel od fašírok do nej nedávam pečivo ( ani majoránku, strúhanku), ale nevadí, ty si to ešte vylepšila syrom asi podľa chuti, no nikdy som nevidela, že by sa tam mal dať PDP, múka, alebo dokonca droždie, ale kto chce, skúsiť môže a porovnávať.
laurisia
Ja pridávam ešte korenie čubrica - je to nádherná vôňa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia