Morčacie prsia na citrusoch

Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 30. januára 2013
Morčacie prsia na citrusoch
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
50 g
2 ks
2 ks
100 ml
20 g
200 g alebo upečené
100 ml
20 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie prsia osolíme a okoreníme z každej strany, potrieme zmesou medu a šťavy z polovice grepu a pomaranča. Mäso položíme kožou dolu a posypeme čerstvým tymianom. Takto pripravené ho zvinieme ako roládu do alobalu a dáme do približne 80–stupňovej vody na 20 minút pošírovať.

  2. 2

    Mäso rozbalíme a šťavu, ktorá sa vytvorila v alobale, odložíme. Na panvicu dáme olej a keď je rozohriaty, začneme pomaly opekať kožu. Pretože je nasiaknutá medom, začne karamelizovať (pozor na pripálenie). Do panvice pridáme plátok masla a keď sa rozpustí, lyžicou oblievame mäso rozpusteným maslom až do skaramelizovania.

  3. 3

    Keď je mäso zatiahnuté do hneda, do výpeku pridáme červené víno a necháme odpariť alkohol. Pridáme odloženú šťavu z alobalu, kurací vývar a šťavu z citrusov. Všetko zredukujeme o polovicu, scedíme cez sitko a dochutíme soľou a korením. Do omáčky vložíme upečené gaštany a citrusové časti a zjemníme maslom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre