Morčacie prsia na citrusoch
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 30. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia osolíme a okoreníme z každej strany, potrieme zmesou medu a šťavy z polovice grepu a pomaranča. Mäso položíme kožou dolu a posypeme čerstvým tymianom. Takto pripravené ho zvinieme ako roládu do alobalu a dáme do približne 80–stupňovej vody na 20 minút pošírovať.
- 2
Mäso rozbalíme a šťavu, ktorá sa vytvorila v alobale, odložíme. Na panvicu dáme olej a keď je rozohriaty, začneme pomaly opekať kožu. Pretože je nasiaknutá medom, začne karamelizovať (pozor na pripálenie). Do panvice pridáme plátok masla a keď sa rozpustí, lyžicou oblievame mäso rozpusteným maslom až do skaramelizovania.
- 3
Keď je mäso zatiahnuté do hneda, do výpeku pridáme červené víno a necháme odpariť alkohol. Pridáme odloženú šťavu z alobalu, kurací vývar a šťavu z citrusov. Všetko zredukujeme o polovicu, scedíme cez sitko a dochutíme soľou a korením. Do omáčky vložíme upečené gaštany a citrusové časti a zjemníme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu