Segedínsky guláš s hovädzím mäsom
Veľmi jednoduché a chutné jedlo z kyslej kapusty a mäsa, ktoré robila aj moja mama....
Zemiakové guľky s kyslou kapustou
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme...
Jablkové knedličky s orechami
Musela som minúť jablká, ktoré mi znami doniesli. Tak som v kartičkách vyhrabala tento recept,...
Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot)
Súčasťou dnešného obeda bol aj zapekaný karfiol vývar som použil na polievku a údené koleno pečenie...
Kačacie prsia s pomarančovým gélom
Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom...
Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.
Buchtičky ako od babičky
Recept ako každý iný... na najlepšie kysnuté buchty... pretože pre každého sú najlepšie práve tie...
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a s pečenými cherry paradajkami
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé hríby, postačia aj...
Paella s morskými plodmi
Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.
Bryndzové langošíky
Už dávno boli u nás langoše a keď som uvidela takéto, nebolo prečo váhať....
Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou
Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.
Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte
Tomu, ako som sa nasmiala, keď som si tie 3 malé zapekacie misky objednávala cez...
Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...
Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob
Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, ...
Francúzské bravčové na šampiňónoch
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.
Vegetariánske Gordon bleu
Som len par mesiacov Vegetarian takze mam niekedy hrozne chutky . Dnes som priatelovy robila morcacie Gordon...
Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami
Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....
Špenátový šalát s korenenou šošovicou a kozím syrom
Šalát sa dá pripraviť aj na teplo - napríklad použitím práve uvarenej červenej šošovice. Tentokrát podávaná...
Ryžové rezance s údeným tofu
Čo to vlastne mám na tanieri? S koľkými kalóriami? Odkiaľ pochádzajú suroviny? Pripravili ste mi to zdravými...
Hovädzí steak
Aj keď uprednostňujem kuracie prsia, občas si dáme aj hovädzie mäsko :-)
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
Nakyp zo sladkych zemiakov
Este viacej ako dva tyzdne trva post, tak pridavam dalsi recept na toto postne obdobie....
Fazuľový šalát s paradajkami a vajíčkami
Bielu fazuľu dopredu namočíme a potom uvaríme domäkka. Paradajky zalejeme vriacou vodou, ošúpeme a pokrájame na...
Bažantie prsia so zemiakovým dauphinois
Bažantie prsia umyjeme a osušíme utierkou. Slaninku nakrájame na tenšie pásiky asi 5–6 cm dlhé...
Kuracie stehná na vidiecky spôsob
Jednoduchý a chutný recept z Navarené a napečené z jedného hrnca. Rozpis je na 4 porcie...
Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je...
Kurča na grécky spôsob
Kuracie prsia (stehná) okoreniť a osoliť, na panvicu dať olivový olej, maslo, ...
Špenátové pelmene s mletým mäsom
Plnka: mleté mäso vymiešame s rozotreným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a čiernym mletým korením...
Roláda z domáceho seitanu
Ďalšia bezmäsitá pochúťka na nedeľný obed podávaná so zemiakovou kašou v ryžovom papieri.