Pikantná marinovaná pečeň

elysa - fotkaelysa, 1. apríla 2013
Pikantná marinovaná pečeň
Foto: elysa

Niečo pre tých,čo majú radi pečeň... Recept mám opísaný už dávno z nejakého časopisu...

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g alebo hovädzia
Marináda:
4 ks
1 ks
1 čl
1 PL
0,5 z citróna
0,5 čl
0,5 čl
0,5 čl
podľa chuti
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a papriku pomelieme na mäsovom mlynčeku.

    Pikantná marinovaná pečeň - obrázok 1
  2. 2

    Do pomletej zmesi primiešame všetky pochutiny popísané v marináde. Pre tých,čo chcú riadne pikantné- pridajte čili papričku pomletú.

    Pikantná marinovaná pečeň - obrázok 2
  3. 3

    Marinádu dobre vymiešame.

    Pikantná marinovaná pečeň - obrázok 3
  4. 4

    Pečeň nakrájame na 0,5 cm plátky.

    Pikantná marinovaná pečeň - obrázok 4
  5. 5

    Vmiešame ju do marinády a odložíme na 24 hodín do chladničky. Sem-tam premiešame.

    Pikantná marinovaná pečeň - obrázok 5
  6. 6

    Pečeň opekáme na rozpálenom oleji, papriku z marinády naložíme pri opekaní na pečeň.

    Pikantná marinovaná pečeň - obrázok 6
  7. 7

    Opekáme z oboch strán.

    Pikantná marinovaná pečeň - obrázok 7
  8. 8

    Opečenú pečeň podávame s čerstvým chlebom a zeleninou.

    Pikantná marinovaná pečeň - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Vnútornosti, Hlavné jedlá, Oprážané

Diskusia k receptu

izabella929
nooo, paráááda...) ja milujem pečeň, pre mňa to vyzerá božsky a veľmi chutne.-)
tatranka
Obrázok je veľmi lákavý.Keď som si prečítala recept,vedela som,že ho treba stiahnuť,pre vnučku.Ona obľubuje pečeň.Ja akosi nie,ale určite ochutnám.
mesiar50
Musím uznať pekná práca.Tvoj recept je zaujímavý
a svojím sposobom výnimočný.Presuniem do Kk
Vďaka
serena
chutná pečeň ,niečo nové ,treba vyskúšať ,ukladám
evanaaa
Pečeň občas robím, okrem hydinovej hovädziu, bravčovú nie a mne sa zdá podľa tej blany, že si mala hovädziu, lenže ak by bolo tak, tak by si tú balnku navrchu musela stiahnuť....bravčová ju nemá....ale neviem, len podľa obrázku určiť.
alena45
veru krásny recept, skúsim konečne tú morčaciu.
elysa
ďakujem Vám všetkým za milé komenty :)) @evanaaa áno, mala som hovädziu, najskôr som ju aj ja chcela stiahnuť, ale sa mi nedarilo, bola príliš jemná, na foto vyzerá tak nejak hrubšie, ako v skutočnosti... @alena45 s tou morčacou som ešte neskúšala, ale za pokus to určite stojí...:))