Foto: elysa
Niečo pre tých,čo majú radi pečeň... Recept mám opísaný už dávno z nejakého časopisu...
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g alebo hovädzia |
|
Marináda: | |
4 ks |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
0,5 z citróna |
|
0,5 čl |
|
0,5 čl |
|
0,5 čl |
|
podľa chuti |
|
4 strúčiky |
|
Postup
-
1
Cibuľu a papriku pomelieme na mäsovom mlynčeku.
-
2
Do pomletej zmesi primiešame všetky pochutiny popísané v marináde. Pre tých,čo chcú riadne pikantné- pridajte čili papričku pomletú.
-
3
Marinádu dobre vymiešame.
-
4
Pečeň nakrájame na 0,5 cm plátky.
-
5
Vmiešame ju do marinády a odložíme na 24 hodín do chladničky. Sem-tam premiešame.
-
6
Pečeň opekáme na rozpálenom oleji, papriku z marinády naložíme pri opekaní na pečeň.
-
7
Opekáme z oboch strán.
-
8
Opečenú pečeň podávame s čerstvým chlebom a zeleninou.
a svojím sposobom výnimočný.Presuniem do Kk
Vďaka