Kura s nivou a smotanou

zemo - fotkazemo, 28. októbra 2009

Ďalší s televíznych receptov. Na TV Prima pred deviatimi rokmi. Už si nepamätám, kto ho ponúkal. Kašľať však na hententity celebrity. Rozhodujúce je kura s nivou a smotanou. Jednoduchý recept pre začiatočníkov a na jesenný tanier ako stvorený.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

150 ml
1 kg
150 g
8 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Položíme ich na vymastený plech. Nesolíme.

  2. 2

    Na zemiaky poukladáme kúsky kuraťa, ktoré sme najprv alebo osolili alebo bez soli posypali grilovacím korením, lebo v ňom je aj soľ. Mäso potrieme roztlačenou polovicou cesnaku - 4 strúčiky. Zvyšný cesnak pokrájame na kúsky a posypeme ním aj zemiaky.

  3. 3

    Pridáme na hrubo nakrájaný syr a zalejeme všetko smotanou. Pôvodný recept neuvádzal či sladkou alebo kyslou. Keďže zalievame, tak to bude asi so sladkou smotanou. Nič sa však nestane, ak kyslú rozhabarkáte s mliekom, aby bola tekutá a tú dáte na zemiaky, kura a syr.

  4. 4

    Pečieme na normálnej kuracej teplote asi hodinu. Odporúčam prvú polovicu času zakryť alobalom, potom odkryť a zapiecť.

Diskusia k receptu