Ďalší s televíznych receptov. Na TV Prima pred deviatimi rokmi. Už si nepamätám, kto ho ponúkal. Kašľať však na hententity celebrity. Rozhodujúce je kura Zobraziť celý popisĎalší s televíznych receptov. Na TV Prima pred deviatimi rokmi. Už si nepamätám, kto ho ponúkal. Kašľať však na hententity celebrity. Rozhodujúce je kura s nivou a smotanou. Jednoduchý recept pre začiatočníkov a na jesenný tanier ako stvorený.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Položíme ich na vymastený plech. Nesolíme.
- 2
Na zemiaky poukladáme kúsky kuraťa, ktoré sme najprv alebo osolili alebo bez soli posypali grilovacím korením, lebo v ňom je aj soľ. Mäso potrieme roztlačenou polovicou cesnaku - 4 strúčiky. Zvyšný cesnak pokrájame na kúsky a posypeme ním aj zemiaky.
- 3
Pridáme na hrubo nakrájaný syr a zalejeme všetko smotanou. Pôvodný recept neuvádzal či sladkou alebo kyslou. Keďže zalievame, tak to bude asi so sladkou smotanou. Nič sa však nestane, ak kyslú rozhabarkáte s mliekom, aby bola tekutá a tú dáte na zemiaky, kura a syr.
- 4
Pečieme na normálnej kuracej teplote asi hodinu. Odporúčam prvú polovicu času zakryť alobalom, potom odkryť a zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu