Cestoviny na sladko

adustek - bez fotkyadustek, 1. septembra 2012

Cestoviny na sladko som ešte nikdy neskúšala...dne som našla recept na stránke http://dobruchut.aktuality.sk/recept/2472/cestoviny-s-jogurtom-a-ovocim/ tak som ho vyskúšala...sú vynikajúce. Za fotku sa ospravedlňujem ale nestihla som Zobraziť celý popisCestoviny na sladko som ešte nikdy neskúšala...dne som našla recept na stránke http://dobruchut.aktuality.sk/recept/2472/cestoviny-s-jogurtom-a-ovocim/ tak som ho vyskúšala...sú vynikajúce. Za fotku sa ospravedlňujem ale nestihla som urobiť pretože cestoviny boli hneď preč :)

4
porcie
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 g
250 ml
500 g
50 g
3 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny si uvaríme podľa návodu, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Tvaroh, mlieko, cukor a jogurt rozmiešame.

  2. 2

    Jahody nakrájame na kúsky a orestujeme na masle. Ja som robila dve varianty. Skúsila som aj černice. Aj s nimi to bolo skvelé.

  3. 3

    Cestoviny dáme do misy, pridáme jahodovú zmes a žlĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh a primiešame ho k cestovinám. Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou. Cestoviny do nej vysypeme a dáme piecť. Ak ste niečo také ešte neskúšali tak určite vyskúšajte :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

adustek
nie nie ten sa pridá spolu s jahodami a zapeká sa to...ale myslím že by to bolo fajn aj ako studená príloha :)
marienka44
@Adustek , co je jahodova zmes ? Pravdepodobne jahody po orestovani sa zmiesaju s tavrohom, ale tento krok nie je napisany, takze preto sa pyta @Lorain20. To si treba domysliet. :-)
anajka
Výborný nápad, isto vyskúšam pretože mäso mi nie je stále pochuti a hlavne sa zavďačím dcéram. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia