Blato na ohni
Foto: vareskyna
Tento jednoduchý a sýty recept vznikol jedného slnečného dňa ďaleko od našej rodnej zeme smerom na východ. Má nesmierne vzácny pôvod, pochádza zo Stratených Zobraziť celý popisTento jednoduchý a sýty recept vznikol jedného slnečného dňa ďaleko od našej rodnej zeme smerom na východ. Má nesmierne vzácny pôvod, pochádza zo Stratených bažín osudu. Spolu s Guľou sme blúdili životom a kuchyňou, zužované pocitom obrovského hladu. V tom sa otvorila skriňa a sypalo blato. Blato je čarovné, každý kto ho ochutná bude ho jesť už naveky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ďalej potrebujeme: 5 ks oheň + 1 ks šťastná panvica... Ideme do obchodu zakúpime si potrebné suroviny, ak je obchod zatvorený požiadame suseda, prípadne použijeme niečo, čo sa na danú surovinu napádne podobá (stačí aj vizuálna podoba, chuťová podobnosť niej e v tomto prípade podstatná).
- 2
Keď už máme tie suroviny v správnej pozicií - rozumej v kuchyni alebo v okne. Zoberieme si nôž a krájame... ako prvý cesnak a cibuľu na márne kúsky. Pripravíme si maslo a vyberieme hore spomínanú šťastnú panvicu, na ktorej si maslo rozohrejeme.
- 3
Následne pražíme cesnaky a cibuľe do zlatista. Pokiaľ nemáte doma k dispozicií plynový sporák, tak zapalíme v miestnosti vec ktorú, máme najbližšie po ruke. Môže to byť kus nábytku alebo čokoľvek, čo vám príde v ten deň pod ruku (oheň je dôležitý).
- 4
Keď už šťastná panvica horí šťastím a obsahuje cesnakové potešenie premiešame si konzervu šošovice, vypijeme z nej vodu. Zvyšný obsah pridáme do panvice, varíme cca 5 - 8 min.
- 5
Na rad prichádza paradajkový pretlak alebo aj paradajková voda, proste to, čo máte doma. Opakujeme postup ako pri šošovici a prilejeme.
- 6
Miešame, miešame.... viete, poriadne to pomiešame. A pridávame koreniny, samozrejme od oka - soľ, kmín a čierne korenie. Keď sme toto už urobili, dáme listy medvedieho cesnaku do zmesy a varíme dostatočne, aby sa chute premiešali.
- 7
Už to máme skoro hotové, sú možné dve vaječné variácie. 1. Vajcia pozbierame a rozbijeme priamo do panvice a necháme uvariť pár minút. 2. Vajcia nepozbierame a preto sa do kontaktu z blatom nedostatnú, čiže sa musia pripraviť ako volské oko oddelene.
- 8
Týmto postupom vám vznike Blato na ohni ktoré, môžete konzumovať neustále a je vhodné do všetkých poveternostných podmienok.
Tiež Šošovicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tento recept nikomu neublizil a ta trocha humoru je OK.
@Klika1212 naproti tomu Klika, Tvoj komentar je urazka, aj Tvoj styl a slova, ktore si pouzila.
stacilo nevmiesat vajicka a robit prazenicu, ale ich vlozit ako volske oka, a je to klasicky persky recept.
A ja casto pouzivam sosovicu z konzervy.
img.taste.com.au/OOHt78lg/w720-h480-cfill-q80/taste/2016...
Tak si dajme dve foto ;-D tej istej polievky:
Foto 1: pohľad do hrnca v prítmí:
Síce to nebude ľahké, lebo na mape ho nevidno, ale pokial tam poznaju aj viac takychto jedal, určite to hladanie bude stáť za tu namahu..
Dakujem Varešnici, ze sa neostichala a vysla s pravdou von.
Palec hore!
COOL DOWN a skus pochopit aj obycajnych normalnych ludi so zmyslom pre humor.
asi sme sa aj
Jajajaj, tolko ludi sa rado venuje vysmievaniu sa inym, ze by ste sa cudovali. Vas recept z bazin osudu spravil moj den, myslim, ze v najblizsej dobe budeme zablateni az po usi. ;-)
Var, píš, foť, pridávaj, ide ti to!!!!!!
Lenže je rozdiel vecne, konštruktívne skritizovať suroviny či postup a nazvať autora dementom (@kika1212 , @mata3636 ).
keď už vecne a konštruktívne - kde je v mojom komentári "dement"?
Trafená hus zagágala. ;-)
Au, to zabolelo -:D
A že kto tu uráža, ty inteligent.
Je to zarážajúce a hnusné.
Detto. Poriadny hlad na frfľošov a aj "blato" by im prišlo ako "zlato"