Opekané rezance so shitake

Branislav Laš
šéfkuchár hotela Sebastian v Modre, 13. septembra 2015
Opekané rezance so shitake
Foto: Robert Hüttner

Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť jedlá ako z najjemnejšieho a najdrahšieho mäska. Chutné, originálne a Zobraziť celý popisMäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť jedlá ako z najjemnejšieho a najdrahšieho mäska. Chutné, originálne a svojsky rozvoniavajúce.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
30 g
50 g
 strúhaný
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na arašidovom oleji opražíme všetky suroviny.

  2. 2

    Potom pridáme cesnak a sójovú omáčku. Nakoniec všetko premiešame s rezancami.

Diskusia k receptu

2010
Blbost, jasne vidiet ze su to susene hriby - ani slovo ne je spomenute ako na ne, plus shitaky a ich stopky su take drevnate ze sa nedaju jest.
stanislav747
2010 - shitake sa pripravujú primitívne jednoducho. Ak sú čerstvé tak rovnako ako iné huby, ak máš sušené, necháš ich naboptnať v horúcej vode. Hotovo. To bolo ťažké, že ?
A ak si mal drevnatí stopky, ktoré sa nedali jesť, znamená to, že si mal staré huby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia