Hanger steak s cesnakom fotorecept

afataga - fotkaafataga, 21. júla 2013
Hanger steak s cesnakom (fotorecept)
Foto: afataga

Zasa sa mi podarilo kupiť hanger, prikladám aj foto, ako to vyzerá ešte zabalené, aby ste to v obchode našli

2
porcie
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 KL
4 strúčiky
3 ks
1 dl




Postup

  1. 1

    Takto vyzerá hanger vákuovo balený

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto etiketa z jednej strany

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A takto z druhej strany

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vybalení a umytí vyzerá takto

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz treba už len super ostrý nôž, pevné nervy a trocha cviku, asi po 10 min. z toho vznikne toto

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je to trochu babračka, ale stojí to za to, prvý krát mi to trvalo asi 30 min., je z toho odpad asi 20%, tak buď sa dá použiť do polievky, alebo ako ja, použijem do varenia pre psíka. Mäso som kúpila v stredu, dnes už bolo také akurát. Nebudem zas podrobne rozpisovať prípravu, tesne pred prípravou som dala soľ a drvené korenie

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na panvici som opekala z každej strany, dokopy 3 min., tie malé kúsky sú odrezky

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som dala do rúry na 53° na 2 min., nechala som potom chvíľu zakryté oddychnuť, do tej istej panvice som dala 1KL masla, cesnak a chilli / soľ netreba, stačí tá, čo opadala z mäsa/

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Za pár sekúnd som priliala víno

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zredukovala som, odstavila a pridala som 1KL masla

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Príloha bola varené zemiaky s maslom a vňaťou

    Hanger steak s cesnakom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

dorenika
trochu nechapem preco to vyzera tak "kockato" alebo ako no proste ani ten rez nieje ako normalne maso ked sa nakraja
staflik
@dorenika , @Afataga sa tu vyhlasuje za odborníčku na steaky, takže to určite nepochopí nikto okrem nej a jej verné posluhovačky :)
katkat
vyzera to fantasticky, ako vzdy.. uz musim po tom hanger steaku popatrat, pretoze strasne provokujes:D
tinca
@afataga ja síce nie som steaková, ale to úvodné foto je ako od profíka,krásne. Aj tak mi nedá,vysvetli podrobnejšie z čoho je to mäso? Inak 20% odpad je dosť /hanger z angl.znamená okrem iných významov aj ramienko/,zaujíma ma to,ďakujem:)
tinca
@afataga už viem, že je to mäso z pupka, spomenula som si, že z toho raz varil Polreich.
afataga
@tinca este som zabudla, ano 20% odpad je dost, ale je to hlavne ta stredova slacha, da sa pouzit do polievky, ale kilo stoji cca 9 €, takze sa to da prezit
pusta
super recept ako aj predchádzajúce na hanger steaky.
prosím ťa, ešte prezrad, v ktorom konkrétnom obchode si hokúpila.
mäsiarovi som to presne popísala a povedal, že to nepozná...
dakujem.
afataga
@staflik viem este uvarit vodu, preco sa pytas? mozes byt konkretny, KDE sa ja vyhlasujem za odbornika na steaky?
@dorenika ked sa clovek pozrie, ako vyzera to maso pred upravou, tak sa da lahko pochopit, preco vyzera takto, ale asi nie kazdemu...
@pusta dakujem, ja ho kupujem v Metre, ale tiez nie vzdy ho maju, u nas sa asi maso bura inak ako v Holandsku, vsade je to inak, skus mu povedat, ze chces pupok
mariamka
u mna Hanger nehrozi, chce to cvik, vedomosti, je plus, ze to sem davas, mne sa pacia tie zltucke zemiacky, to su vlastne? :)
medovnicek
ja na steaky síce veľmi nie som, ale keby si mi ho podala tak krásne naaranžovaný, tak by som určite neodolala a s chuťou sa do neho pustila:)
iwuska
ja som kupila hanger, dnes som z neho robila hamburgery. to co sa dostalo do ruk mne, je cca 3 cm hruby plat, ktory ma cely vlakna rovnobezne v jednom smere. musi sa to na velmi, velmi tenucko krajat. toto na obrazku sa mi zda volake ine, to je to iste?
polovacka
dorenika:Doplnok k tvojej kritike / mas uplne pravdu , Steak sa ma rezat napriec svalstva a nie pozdlz ( v tomto pripade ide o nespravne rezanie masa /Steaku ) taktiez - otazka: dat maso do rury na 2 min. 53 celzia totalna hlupost - ziaden ucel , uz ked - Steak sa dava do rury / 150-180 celzia na 5-7 nim. , na vrch dame lyzicu masla a sa prikrije ) Pre pani - resp. autorku tohoto receptu : temto Steak na byt Well Done / na tejto fotografii je Medium Rare ( konecne je potrebne pochopit : Hanger Steak je podradnejsie maso - reze sa na platky pred pecenim resp. grilovanim - moze sa aj grilovat , ak chces robit Steak pouzi maso : Steak / Sirloin , Ribeye , Porterhouse , Filet mignon , New York Strip / na zaver : chod na stranku http: / beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-staky
pusta
@afataga , dakujem za odpoved. pupok mám, tiež sa pupok volá slabinka alebo pierko. to je čosi úplne iné. je to hovädzie predné bez kosti v mieste na boku a bruchu nad vemienkom alebo mieškom, ide o plochý pupočný šľachovitý sval pokrytý blanou v týchto miestach začistený rezom i tuk a v mieste slabinky a inde dosahuje hrúbku maximálne hrúbku 10 mm. ide o mäso nižšej kvality, pokryté blanou, u starších zvierat aj s tukovým tkanivom, má húževnatú šľachovú konzistenciu. steaky sa z pupku nerobia.



afataga
@mariamka dakujem, zemiaky su kupene v obchode, vraj slovenske
@medovnicek dakujem
@pazros jasne, ze sa da aj z falosnej sviecky, ale nam toto chuti viac
@iwuska neviem z toho popisu, co si to kupila, nemas foto? ale ja nie som odbornik, nebol to flan? daj si do googla hladat hanger steak a pozri obrazky, je tam aj maso pred upravou a pozovnaj si
@polovacka maso je rezane priecne, treba sa asi len lepsie pozriet, nechapem ako si prisla na to, ze temto /spravne ma byt tento/ steak mal byt WD ??? mal byt MR a presne taky aj bol, davam ho do rury podla rady spickoveho kuchara, ktory robi steaky uz dlhe roky, hanger sa povazuje za podradnejsie maso, ale kto neochutnal, nemoze porovnat, nam chuti viac ako svieckovica, prave preto, ze kusy masa su dost tenke, pripravuje sa vcelku a kraja sa az po uprave, tiez do porucujem pozriet si toto:  beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/,...
takze ak chces niekomu radit, najskor by si mala veci nastudovat, vsakze?
@pusta problem je asi v nazvoslovi, Pohlreich to tiez vola pupok
@2010 dakujem za obrazok, je to presne ono, naschval som odfotila aj etiketu, aby bolo vidiet nazov aj anglicky aj slovensky
jujoska
ok, pasujem ta @afataga za taku malu varechacsku odbornicku na steaky, nech ma @spagetka srdce namieste. Aj mna trochu udivilo to odlezanie v takmer studenej rure, ale ak to niekto vyskusal v praxi a funguje to, tak nemam dovod neverit. Tiez som chcela podotknut, ze predsa priecne si clovek to maso kraja na tanieri, tak kde je problem?? Predpokladam, ze prave jeho priprava na MR sposobi, ze maso nie je huzevnate a tuhe. Aj prava svieckova, ked je urobena MR, je neuveritelne jemna a makkucka, ani kusat ju netreba, sama sa rozpadava v ustach. Kto sa tomu brani, nevie o co prichadza. Samozrejme, ak niekto uprednostnuje WD z dovodu odmietania suroveho a krvaveho masa, niet o com polemizovat...
tiginko
no čo dodať, si veľmi učenlivá a to je vidieť. Každý si varí tak, ako to má rád a ako mu to vyhovuje. A keď si aj bude robiť stejky z uší a chutí mu to, tak prečo nie. Chcela by som byť aspoň taka "odborníčka" na stejky ako ty.... Ja teda milujem tie "pravé", tiez na MR a na tie nedám dopustiť. Môj bráško v Írsku nám síce zopár krát robil stejkové barbeque, ale u nich je aj v reštauráciách zvykom robiť ich z iného mäsa, majú radšej "voňavejšie", keď je cítiť tuk, čo mne veľmi nevyhovuje. Popozerám v našom Metre a možno nájdem odvahu, veď to mäso je lacnejšie, tak prečo nezaexperimentovať. Prinajhoršom pôjde na guláš :-)
afataga
@tiginko dakujem ti za pochvalu a podporu, z usi ma nenapadlo, zeby som sa nechala inspirovat? :-) Ak to maso kupis, pocitaj s tym, ze je to trochu babracka ho ocistit, ale podla mna to stoji za to, ja ho cistim mozno az moc, tiez nemam rada chu tuku, aj ked odbornici hovoria inak
pusta
@afataga , možno si ma nerozumela. je úplne jedno, či sa slabinka volá aj pierko alebo pupok, stále je to tá istá časť hovädzieho mäsa, ako som popísala dnes v mojom komentári o 6:53 a priložila som aj obrázok o mäse označovanom ako pupok. podstatou je, že to nie je hanger steak a steaky sa z tej časti nerobia.
viem, čo je hanger steak a @mesiae50 ho veľmi presne popísal, teda to je presne to, čo si ty kúpila a pripravila.
v našich mäsových predajniach, žiaľ, ani mäsiari nevedia o čo ide, a to ani vtedy nie, ked im to presne popíšeš.
@afataga , máš úplnú pravdu, to je iným delením a porcovaním mäsa u nás.
takže zostáva len mať to šťastie, kúpiť ho v Metre :-)))
afataga
@pusta praveze to nie je jedno, lebo ked sa to vsade vola inak, potom je v tom zmatok, asi si budes musiet vytlacit obrazok co poslal @2010 a s tym ist k mesiarovi :-) alebo to Metro, teraz ho maju, aspon u nas
pusta
@afataga , skúsim ešte raz:
pierko= slabinka=pupok ale nerovná sa hanger steak.
to je obrázok od @2010 , ktorý som videla. to je hanger steak, presne toto popísal @mesiar50.
dakujem.
ankabanka
Je to ozaj vyborny kus masa, ked sa pripravi bez blan a dlheho prepecenia. Ak sa dava do rury, je potrebne ho PODpiect!
Tu je priklad ako jednoducho za par minut ocistit a pripravit ONGLET-HANGER STEAK:






afataga
@pusta ja chapem, co si mala na mysli, ale neviem ti uz viac poradit
@ankabanka dakujem za videa, ja ho cistim skoro tak isto, len mi to trochu dlhsie trva :-)
2010
Len taka poznamka, syn tvrdi ze sa to vola v Parizi bistro steak a tym sa mysli onglet- lacnejsi.
irenaw
na úvod prezerania zmeškaného ;-) myslela som, že som to napísala, no mimóza obyčajná...
2010
@afagata na vela sa mi podarilo kupit, musel som ist v piatok poobede s obrazkom ked delia vzadu kusy , lebo tu to ide hned na mlete maso za tu cenu to aj predali $ 9 co je v prepocte asi E 6.30 kg.Z kila som spravil Carbonnade hovazie na pive bolo super po vyse hodine sa rozpadavalo, a dnes bude jednoduchy thajsky steakovy salat Yum nuea :-)
 www.videojug.com/film/how-to-make-yum-nuea...



2010
@afagata , salat sa nerobil ale onglet sa robil a funguje dik za radu aj ked ja som stale ten Tbone man :-)


afataga
@2010 to ma naozaj tesi, ze som ta vyprovokovala a podstupil si taku torturu kvoli tomu masku a este viac ma tesi, ze chutilo, nikdy by ma nenapadlo, ze budem ja radit tebe :-), vyzera, ze sa ti vydaril, ja mam doma taky problem, ze mi nejedia maso s kostou, takze Tbon u mna nehrozi :-(, ale na ten tvoj by som sa dala pozvat :-)
irenaw
nemám šťastie na hanger, pripravila som týmto spôsobom flank steak, tento už je podľa mojich predstáv, lahôdka neskutočná, ďakujeme

afataga
@irenaw nemam slov, uuuzasne si to urobila, tak ked pridem, radsej mu urob toto, ani tekvicu nemusis :-), flan som este neskusala, chystam sa nan, u nas v Metre ten hanger skoro stale, inde som to nevidela
irenaw
poctivo som trénovala, už sa mi to začína pozdávať... tekvicu vynechám, neboj sa ;-). asi hanger rýchlo vykúpia, nemám šťastie, už som minule povedala, že ak nabudúce nebude, kúpim flank, a nebol...
staja
Dnes sme mali na obed hanger steak nie síce na tymiane alebo rozmaríne či cesnaku, ale nákup tohto výborného mäska, ktoré som predtým nepoznala, a jeho príprava bola inšpirovaná Tvojimi rcp., len obloha bola iná. Výborne sme si pochutili, vďaka za rcp. aj osvetu týkajúcu sa tohto druhu mäsa.
afataga
@staja nemas za co dakovat, ved na to je varecha, som rada, ze chutilo a ze si spoznala novy kus masa, je s nim sice trochu babracka, ale stoji to za to, skoda ze si nedala foto
staja
Aj som chcela, ale nestíhala som a nechcela som, aby mi to vychladlo.
Kúpila som ho v Metro ZA a nebyť Tvojich detailných info, určite by som po ňom v obchode nesiahla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia