Foto: afataga
Zasa sa mi podarilo kupiť hanger, prikladám aj foto, ako to vyzerá ešte zabalené, aby ste to v obchode našli
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takto vyzerá hanger vákuovo balený
-
2
Takto etiketa z jednej strany
-
3
A takto z druhej strany
-
4
Po vybalení a umytí vyzerá takto
-
5
Teraz treba už len super ostrý nôž, pevné nervy a trocha cviku, asi po 10 min. z toho vznikne toto
-
6
Je to trochu babračka, ale stojí to za to, prvý krát mi to trvalo asi 30 min., je z toho odpad asi 20%, tak buď sa dá použiť do polievky, alebo ako ja, použijem do varenia pre psíka. Mäso som kúpila v stredu, dnes už bolo také akurát. Nebudem zas podrobne rozpisovať prípravu, tesne pred prípravou som dala soľ a drvené korenie
-
7
Na panvici som opekala z každej strany, dokopy 3 min., tie malé kúsky sú odrezky
-
8
Potom som dala do rúry na 53° na 2 min., nechala som potom chvíľu zakryté oddychnuť, do tej istej panvice som dala 1KL masla, cesnak a chilli / soľ netreba, stačí tá, čo opadala z mäsa/
-
9
Za pár sekúnd som priliala víno
-
10
Zredukovala som, odstavila a pridala som 1KL masla
-
11
Príloha bola varené zemiaky s maslom a vňaťou
hanger je ku koncu stranky a dolu su aj nejake videa, alebo tu: varecha.pravda.sk/recepty/hanger-steak-na-tymiane-fotorec...
hlavne koment z 8.jula od @mesiar50 , tam to vysvetluje
prosím ťa, ešte prezrad, v ktorom konkrétnom obchode si hokúpila.
mäsiarovi som to presne popísala a povedal, že to nepozná...
dakujem.
@dorenika ked sa clovek pozrie, ako vyzera to maso pred upravou, tak sa da lahko pochopit, preco vyzera takto, ale asi nie kazdemu...
@pusta dakujem, ja ho kupujem v Metre, ale tiez nie vzdy ho maju, u nas sa asi maso bura inak ako v Holandsku, vsade je to inak, skus mu povedat, ze chces pupok
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQkK7Sa5Wi_qr2AFUeW7u...
@medovnicek dakujem
@pazros jasne, ze sa da aj z falosnej sviecky, ale nam toto chuti viac
@iwuska neviem z toho popisu, co si to kupila, nemas foto? ale ja nie som odbornik, nebol to flan? daj si do googla hladat hanger steak a pozri obrazky, je tam aj maso pred upravou a pozovnaj si
@polovacka maso je rezane priecne, treba sa asi len lepsie pozriet, nechapem ako si prisla na to, ze temto /spravne ma byt tento/ steak mal byt WD ??? mal byt MR a presne taky aj bol, davam ho do rury podla rady spickoveho kuchara, ktory robi steaky uz dlhe roky, hanger sa povazuje za podradnejsie maso, ale kto neochutnal, nemoze porovnat, nam chuti viac ako svieckovica, prave preto, ze kusy masa su dost tenke, pripravuje sa vcelku a kraja sa az po uprave, tiez do porucujem pozriet si toto: beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/,...
takze ak chces niekomu radit, najskor by si mala veci nastudovat, vsakze?
@pusta problem je asi v nazvoslovi, Pohlreich to tiez vola pupok
@2010 dakujem za obrazok, je to presne ono, naschval som odfotila aj etiketu, aby bolo vidiet nazov aj anglicky aj slovensky
cas som si prisposobila, videla som to este na nejakom videu, ale uz neviem, kde to bolo :-(, podla mna je to nahrada zabalenia masa do alobalu, alebo odlozenia na okraj grilu, aby sa uvolnilo a takto nevychladne, ale ani sa nedorobi :-) do WD
viem, čo je hanger steak a @mesiae50 ho veľmi presne popísal, teda to je presne to, čo si ty kúpila a pripravila.
v našich mäsových predajniach, žiaľ, ani mäsiari nevedia o čo ide, a to ani vtedy nie, ked im to presne popíšeš.
@afataga , máš úplnú pravdu, to je iným delením a porcovaním mäsa u nás.
takže zostáva len mať to šťastie, kúpiť ho v Metre :-)))
pierko= slabinka=pupok ale nerovná sa hanger steak.
to je obrázok od @2010 , ktorý som videla. to je hanger steak, presne toto popísal @mesiar50.
dakujem.
Tu je priklad ako jednoducho za par minut ocistit a pripravit ONGLET-HANGER STEAK:
@ankabanka dakujem za videa, ja ho cistim skoro tak isto, len mi to trochu dlhsie trva :-)
www.videojug.com/film/how-to-make-yum-nuea...
Kúpila som ho v Metro ZA a nebyť Tvojich detailných info, určite by som po ňom v obchode nesiahla.