Foto: najaa
Tento recept je čisto môj ,teda aspoň dúfam, kedže v Taliansku som ešte nikdy nebola:) Je to vlastne moja predstava o tom ako by mali Zobraziť celý popisTento recept je čisto môj ,teda aspoň dúfam, kedže v Taliansku som ešte nikdy nebola:) Je to vlastne moja predstava o tom ako by mali špagety v Taliansku chutiť. Špagety uváríme klasickým spôsobom.Po uvarení nepremývať studenou vodou,len ich premiešajte s trochou olivoveho oleja.Najlepšie sú špagety v zelenom obale z Lidla.U nás doma sú tieto špagety úplným favoritom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
nakrájame si suroviny,cesnak na plátky ,šunku na pásiky,parajky na polky ,alebo štvrtky a pór na kolieska
-
2
na olivovom oleji málinko osmahneme pór
-
3
pridáme šunku a tiež málinko popražíme
-
4
doložíme cenak,premiešame
-
5
začneme pridávať paradajky,je dôležité ich najskôr ako ich tam dáte riadne vyžmýkať
-
6
poprášime sušenou bazalkou,a posolíme
-
7
premiešame a necháme popražiť no tiež nie moc dlho asi tak aspoň kým sa nám tie paradajky nezohrejú,je hlavne dôležité aby sa nám nevyparila tá šťava z paradajok
-
8
a možme servírovať....na vrch ešte pridáme čerstvé bazalkové lístky a pokrájanú mozzarellu,ktorú som ja ako vždy zabudla:) Dobrú chuť.
len jedna drobna rada - dufam ze sa nenahnevas
taliani spagety nepremyvaju
uvaria ich tak ze su este trosilinku tvrde - al dente ( "na zubok" )
vyleju vodu a premiesaju hned s omackou. takto sa chut omacky dostane do spagiet pretoze ked ich schladis vodou akoby sa "uzavreli".
urcite raz vyskusaj!
recept ukladam!
ten pôrik s rajčinami ma zaujal, mäsko tam byť nemusí, ale postrúhaný syr a bazalka tesne pred servírovaním áno
ahoj. skusim Ti poradit.
v prvom rade. pasta, teda aj spagety pri takomto druhu omajdy, musi byt mokra. skus najprv oprazit cesnak potom tam daj por a potom paradajky, osol a okoren, ked sa stava z paradjok strati, podlej vyvarom, pridaj trosku parmazanu povar chvilu a zahusti troskou masla. a pokial tam ma byt aj sunka. ok, urob ju pomimo a len ju pridaj k hotovemu jedlu. a spagety rovno z hrnca do panvice a premiesat s omackou.