Talianske špagety podľa mňa fotorecept

najaa - fotkanajaa, 30. júla 2011
Talianske špagety podľa mňa (fotorecept)
Foto: najaa

Tento recept je čisto môj ,teda aspoň dúfam, kedže v Taliansku som ešte nikdy nebola:) Je to vlastne moja predstava o tom ako by mali Zobraziť celý popisTento recept je čisto môj ,teda aspoň dúfam, kedže v Taliansku som ešte nikdy nebola:) Je to vlastne moja predstava o tom ako by mali špagety v Taliansku chutiť. Špagety uváríme klasickým spôsobom.Po uvarení nepremývať studenou vodou,len ich premiešajte s trochou olivoveho oleja.Najlepšie sú špagety v zelenom obale z Lidla.U nás doma sú tieto špagety úplným favoritom.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
3 strúčiky
nie je nutná
čerstva+ sušená
1 ks




Postup

  1. 1

    nakrájame si suroviny,cesnak na plátky ,šunku na pásiky,parajky na polky ,alebo štvrtky a pór na kolieska

    Talianske špagety podľa mňa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na olivovom oleji málinko osmahneme pór

    Talianske špagety podľa mňa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme šunku a tiež málinko popražíme

    Talianske špagety podľa mňa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    doložíme cenak,premiešame

    Talianske špagety podľa mňa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    začneme pridávať paradajky,je dôležité ich najskôr ako ich tam dáte riadne vyžmýkať

    Talianske špagety podľa mňa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    poprášime sušenou bazalkou,a posolíme

    Talianske špagety podľa mňa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    premiešame a necháme popražiť no tiež nie moc dlho asi tak aspoň kým sa nám tie paradajky nezohrejú,je hlavne dôležité aby sa nám nevyparila tá šťava z paradajok

    Talianske špagety podľa mňa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a možme servírovať....na vrch ešte pridáme čerstvé bazalkové lístky a pokrájanú mozzarellu,ktorú som ja ako vždy zabudla:) Dobrú chuť.

    Talianske špagety podľa mňa (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
Cestoviny vyzerajú skvele. Dík za inšpiráciu.
macusa
spagety vyzeraju chutne ( milujem pór! )
len jedna drobna rada - dufam ze sa nenahnevas
taliani spagety nepremyvaju
uvaria ich tak ze su este trosilinku tvrde - al dente ( "na zubok" )
vyleju vodu a premiesaju hned s omackou. takto sa chut omacky dostane do spagiet pretoze ked ich schladis vodou akoby sa "uzavreli".
urcite raz vyskusaj!
recept ukladam!
najaa
macusa ,vďaka za radu,no ako píšem hore ,špagety tiež nepremývam len ich premiešam z oliv.olejom.
marta5
Vyzerajú chutne, ale ved hore nad receptom má napísane,že ich netreba premývať-je to tam jasné.
bozulka
Receptík je rýchly, dobrý a ja nemusím mať ani salámu.
ajrin
Zila som vyse 30 rokov v Taliansku takze spagety mam v malicku a musim pochvalit tvoj recept(bez tej salamy,aspon pre mna ) cesnak by som prazila zaroven s porom aby pustil aromu.A este Macusa ma pravdu v tom ze spagety hned po scedeni zmiesat s omackou,ziadny olej,a nakoniec poprasit parmezanom,ten da vzdy tu nezamenitelnu chut.
najaa
Vďaka žienky :)...ajrin vdaka za rady, nabudúce skúsim ten parmezán a bez oleja,no a saláma je tam hlavne kôli môjmu mužovi ...
diabambulka
vyzerajú viac ako výborne ja mám tiež doma mäsožravcov aj v polievke to stále hľadajú aspoň kúsok mäska:-))) nechce vedieť aké majú Taliani najradšej špageti volajú sa olio ilio, netuším už ako sa píše ale sú to špagety čisto s olivovým olejom, prelisovaným cesnakom a bylinkami- no moja šálka kávy to nebola :-))) a parmezán je ich najpoužívanejší syr spolu s mozarelou, s parmezánom dokonca zahusťujú omáčky...pekný deň
zvoncek
Pekne popísané a nafotené
ten pôrik s rajčinami ma zaujal, mäsko tam byť nemusí, ale postrúhaný syr a bazalka tesne pred servírovaním áno
martula1
Ja som sice chlap a pisem sem cez manželkin nik,ale obcas aj ja zabludim do kuchyne.Dneska som ich skusal uvariť a musim konsatovat ze su SUPER!!!!!!!!
najaa
Vďaka za pochvali.Teším sa že Vám chutí...
mardo
@najaa
ahoj. skusim Ti poradit.
v prvom rade. pasta, teda aj spagety pri takomto druhu omajdy, musi byt mokra. skus najprv oprazit cesnak potom tam daj por a potom paradajky, osol a okoren, ked sa stava z paradjok strati, podlej vyvarom, pridaj trosku parmazanu povar chvilu a zahusti troskou masla. a pokial tam ma byt aj sunka. ok, urob ju pomimo a len ju pridaj k hotovemu jedlu. a spagety rovno z hrnca do panvice a premiesat s omackou.
najaa
mardo vdaka za radu,no bez urážky, moc mi tam ten vývar a maslo nepasuje,skor mi vyhovuje jednoduchosť toho receptu...