
Sladké chlebové placky
Placky plnené tvarohovou plnkou a čoko-banánom :-) Sladká verzia klasických chlebových placiek.

Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, ...

Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými kuracími prsami.

Ryžové placky s chia semienkami
V podstate je to taký minimalistický ryžový nákyp, na ktorom máte zo všetkých strán chrumkavý povrch,...

Rizoto z mora
Toto rizoto som robila 1x. Náhodou mi padli oči v obchode na sáčok s morskými potvorkami....

Guláš z cíceru a mangoldu
Teplý guláš z cíceru a mangoldu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.

Rizoto karí so syrom
Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť....

Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...

Kuracie žalúdky s chilli a ajvarom
... žúžiky, zúziky, žužu, zuzky... takýto guláš, perkelt či ako to nazvať, ...

Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...

Tvarohová žemľovka s čučoriedkami
Manžel mal chuť na žemľovku. Spravila som mu ju s čučoriedkami. Tento rok som ich...

Kačica na čínsky spôsob
Kúsky kačice naložíme do zmesi korenín rozmiešaných v jogurte a marinujeme 1–2 hodiny. Na oleji osmažíme jemne...

Hubový paprikáš so zeleným hráškom
Na tmavom cibuľkovom základe urestujeme očistené a nakrájané huby. Pridáme papriku, krátko a rýchlo urestujeme...

Vepřová roláda s olivami
Pečeni (karé, pozn. red. ) rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho...

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom
Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

Zapečené cestoviny z červenej šošovice
Cestoviny sú super na 100 spôsobov. Ďalší tip na kombináciu chutí sa vždy hodí.

Ryba á la Sebine
Recept mam od rakúskej známej. Je to rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, ktoré je chutné...

Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...

Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci
Tento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho pomocníka....

Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý...

Zapekaná brokolica
Zapekané jedlá sú rýchle na prípravu a keď je v nich brokolica, niet čo pokaziť.

Guláš s cuketou
Keďže už neviem čo s cuketou, tak som sa rozhodla dať ho do gulášu, keďže...

Mäsové guľky s kyslou kapustou
Mäso zomelieme a premiešame s ryžou uvarenou do polomäkka a vajcom. Dochutíme soľou a korením. Na polovici...

Gemerské guľky
Polovicu zo zemiakov uvaríme a potom aj uvarené aj neuvarené zemiaky postrúhame. Mäso pomelieme

Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...

Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky. Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia. Príprava netrvá dlho...

Grízkový koch
Tento recept je výnimočný. V širokom okolí ho nikto nepozná. Pochádza z môjho detstva -...

Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...

Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...