Bravčové Moravanka

brmbuska - fotkabrmbuska, 8. júna 2014
Bravčové Moravanka
Foto: brmbuska

My sme šťavičkoví a omáčkoví, tak dnes na obed som ulahodila :-) Neviem, ako by som urobila fotku hotového jedla, lebo je to kopa Zobraziť celý popisMy sme šťavičkoví a omáčkoví, tak dnes na obed som ulahodila :-) Neviem, ako by som urobila fotku hotového jedla, lebo je to kopa zemiakovej kaše v hlbokom tanieri s červenou omáčkou :-D Chuť jemne sladkokyslá, na pozadí trošku štipkavá. Mňam.

10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (pliecko)
1/2 pohára
1 pl
1 čl zarovnaná
1 čl zarovnaná
2 pl
1 pl plnšia




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetko čo potrebujeme, je to pomerne nenáročné na čas...

    Bravčové Moravanka - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme a nakrájame na slíže, kocky... Sprudka ho osmažíme na troške oleja, kým nezbledne. Zakryjeme pokrievkou a necháme 15 min. na miernom ohni, nech pustí šťavu. Pridáme horčicu, soľ, vegetu, červenú papriku a Moravankovú zeleninu - ja ju krájam na drobné kocky. Na toto množstvo dávam pol pohára, druhú polovicu nechávam v chladničke, vydrží dlho na ďalší raz.

    Bravčové Moravanka - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne to premiešame a zalejeme vriacou vodou podľa požadovaného množstva omáčky - šťavy. Zakryjeme, na miernom ohni varíme hodinu.

    Bravčové Moravanka - obrázok 3
  4. 4

    V cca 1,5dcl vody zmiešame hladkú múku a zahustíme s tým mäsko. Ja som dnes presne dodržala pomer surovín podľa tohoto receptu a omáčka bola úplne skvelá, taká, ako má byť. Mäsko sa môže servírovať s kašou, ale výborné sú k nemu aj hranolky (vtedy robím šťavy menej a hustejšiu), ja k tomu milujem aj ryžu. Šťava má byť jemne sladkokyslá, zadná chuť mierne pikantná. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia