Foto: brmbuska
My sme šťavičkoví a omáčkoví, tak dnes na obed som ulahodila :-) Neviem, ako by som urobila fotku hotového jedla, lebo je to kopa Zobraziť celý popisMy sme šťavičkoví a omáčkoví, tak dnes na obed som ulahodila :-) Neviem, ako by som urobila fotku hotového jedla, lebo je to kopa zemiakovej kaše v hlbokom tanieri s červenou omáčkou :-D Chuť jemne sladkokyslá, na pozadí trošku štipkavá. Mňam.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetko čo potrebujeme, je to pomerne nenáročné na čas...
-
2
Mäso umyjeme a nakrájame na slíže, kocky... Sprudka ho osmažíme na troške oleja, kým nezbledne. Zakryjeme pokrievkou a necháme 15 min. na miernom ohni, nech pustí šťavu. Pridáme horčicu, soľ, vegetu, červenú papriku a Moravankovú zeleninu - ja ju krájam na drobné kocky. Na toto množstvo dávam pol pohára, druhú polovicu nechávam v chladničke, vydrží dlho na ďalší raz.
-
3
Poriadne to premiešame a zalejeme vriacou vodou podľa požadovaného množstva omáčky - šťavy. Zakryjeme, na miernom ohni varíme hodinu.
-
4
V cca 1,5dcl vody zmiešame hladkú múku a zahustíme s tým mäsko. Ja som dnes presne dodržala pomer surovín podľa tohoto receptu a omáčka bola úplne skvelá, taká, ako má byť. Mäsko sa môže servírovať s kašou, ale výborné sú k nemu aj hranolky (vtedy robím šťavy menej a hustejšiu), ja k tomu milujem aj ryžu. Šťava má byť jemne sladkokyslá, zadná chuť mierne pikantná. Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu