Rolované stehno

stefanm - fotkastefanm, 6. januára 2012
Rolované stehno
Foto: stefanm

Dostal som chuť na kus mäsa , tak som si doprial . A ojedol som sa tak , že sa mi až pred očami Zobraziť celý popisDostal som chuť na kus mäsa , tak som si doprial . A ojedol som sa tak , že sa mi až pred očami zahmlievalo.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
5 dkg
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Stehno prešpikujeme prúžkami slaniny , previažeme niťou , osolíme a okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji . Podlejeme vodou a hodinu prikrité pomaly dusíme.

    Rolované stehno - obrázok 1
  2. 2

    Po uduseni mäso vyberieme , necháme schladnúť , odstránime niť a nakrájame na plátky.Do precedeneho výpeku pridáme horčicu , krátko povaríme a dohustíme smotanou v ktorej sme rozmiešali múku a ešte krátko dovaríme .

    Rolované stehno - obrázok 2
  3. 3

    Podával som s dusenými zemiakmi a ľahkou zeleninovou prílohou.Pretože mi k tomu nejak nepasovalo pivo doprial som si "Bloody Mary". (poldeci vodka,deci paradajková šťava,deci sóda,štipka soli a cukru,worchester,čierne korenie,čilli a oliva - mňam)

Diskusia k receptu

torticka
tak Stefanm, to treba vyliečiť domácou slivovicou. Ešte mi trocha ostalo, tak môžeš závidieť. Ha-ha-ha.
hubata
Je to jednoducho mňam (aj bez tej bloody Mary)!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia