Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku

diabambulka - fotkadiabambulka, 18. apríla 2011
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredne veľký
z 1/2  citróna
100 ml
100 g strúhaný
1 strúčik
1 čajová lyžička
2 ks
1/2 čajová lyžička
2 čajové lyžičky
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Medzitým si pripravíme cestíčko. Cestíčko : V miske zmiešame múku, na jemno nastrúhaný syr ( na strúhadle na mrkvu ), kari korenie, korenie na americké zemiaky, prelisovaný cesnak, soľ, primiešame žĺtky, roztopené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Zeleninu vyberieme a rozložíme na papierovú utierku. Karfiol podávame poliaty tatárskou omáčkou. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj brokolica, šampiňóny alebo tofu nakrájané na plátky.

  2. 2

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

altyn
@Diabambulka ja mám už asi týždeň v chladničke citrónové pivo a hľadám odvahu ho okoštovať... Tak ak ju nenájdem, tak ho použijem na tvoj recept. :-))) P.S. citr.šťavu máš uvedenú 2krát.
danculka
V tomto čase tiež aktuálne,lebo niekedy už ani neviem čo variť,dík..
dorisa
Krásny receptík, síce v cestíčku nie velmi máme radi,ale ked je tam tolko dobrých surovín, asi spravím vynimku a vypražím podľa teba.
cica2
júúj moje obľúbené jedlo a ako aj krásne nachystané, môžem si prisadnúť?:)))
hombrero
klasicky karfiol nevarime ale priamo obalujeme v trojobale a vyprazame, myslis, ze bude sa dat aj Tvoj karfiol pripravit sposobom bez varenia?Ukladam do KK , pravdepodobne skusim bez varenia....
diabambulka
hombrero, ak ste zvyknutý bez varenia skús tak, ale ja by som povedala že bude tvrdší...radšej by som ho aspoň chvíľku varila:-)
aroooo
karfiiol zbožňujem,ukladám aj túto variantu
sisinka131
Ani ja už nevarím karfiól pred smažením, má v sebe viac vitamínov a je chrumkavejší...To ma naučila sestrička, že je o moc chutnejší a zdravší...no kto ako chce
evanaaa
Ja aspoň trochu povarím karfiol, nemám rada tvrdkastý ( niekto povie že chrumkavý), nám chutí mäkší, a už aj zuby nefungujú dobre.
sylvinka
Tak toto bol náš dnešný obed, a naivne som sa domnievala,že aj večera. DOmnievala...a čo včul? Čo na večeru? Vyriešil to môj syn, však mami, zbehnime ešte kúpiť zo dva karfioly...tak zbehneme...Bolo to super,mňááám,úžasné a vôbec,dopíš si tam všetky superlatívy,ktoré poznáš @diabambulka ďakujem :-))))
diabambulka
supééér veľmi sa teším, ani nevieš aký úsmev si mi vyčarila a potešila si ma :-) a situáciu, že si myslím bude aj na zajtra a NEM tak to poznám, som rada že niesom sama:-D pekný deň a pozdravujem synčeka...
sylvinka
Človek tak dopadne,keď má manžela a deti vo vývine.Včera,keď som to robila po druhý krát,tak som nejak neodhadla množstvo toho cestíčka a bolo mi ho ľúto vyhodiť,tak som ho lyžičkou naberala na panvičku,spravila také menšie placky,opražila z oboch strán a poviem ti to bola taká pochúťka...z jedného receptu dva. Super :-)))
diabambulka
fíha sylvinka ty si výmyselníčka??? a deti s manželom vo vývine:-)
ja ti poviem že ja si tiež pripadám niekedy vo vývine, alebo ako keby ma prepadla všežravka a to mám po tridsiatke a trašne sa na seba preto hnevám :-DDD
ale poznáš tú reklamu : Keď musíš tak musíš :-DDD




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia