Foto: diabambulka
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks stredne veľký |
|
z 1/2 citróna |
|
100 ml |
|
100 g strúhaný |
|
1 strúčik |
|
1 čajová lyžička |
|
2 ks |
|
1/2 čajová lyžička |
|
2 čajové lyžičky |
|
100 g |
|
|
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Medzitým si pripravíme cestíčko. Cestíčko : V miske zmiešame múku, na jemno nastrúhaný syr ( na strúhadle na mrkvu ), kari korenie, korenie na americké zemiaky, prelisovaný cesnak, soľ, primiešame žĺtky, roztopené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Zeleninu vyberieme a rozložíme na papierovú utierku. Karfiol podávame poliaty tatárskou omáčkou. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj brokolica, šampiňóny alebo tofu nakrájané na plátky.
- 2
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja ti poviem že ja si tiež pripadám niekedy vo vývine, alebo ako keby ma prepadla všežravka a to mám po tridsiatke a trašne sa na seba preto hnevám :-DDD
ale poznáš tú reklamu : Keď musíš tak musíš :-DDD