Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku fotorecept
Foto: havino
Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika.
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, či už morčacie, alebo kuracie. Vyklepeme, osolíme, mierne potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa uložíme šunku, plátky syra, sušené slivky. Náplň podľa chuti aj zvyku odporúčam.
-
2
Plátky mäsa prehneme napoly, spojíme ihlicami, špáradlom.
-
3
Tri vajcia, mlieko, soľ, premiešame metličkou a postupne pridávame hladkú múku, toľko, aby nám vzniklo cesto hustejšie, ako na palacinky, nakoniec pridáme nastrúhaný syr. Rezne postupne obaľujeme, máčame v cestíčku a prudko opečieme na panvici.
-
4
Opečené rezne uložíme do pekáča, preložíme plátkami slaniny. Podlejeme naberačkou vývaru, alebo vody, len na dno a prikryté vložíme do vyhriatej rúry na 30 min. Z kuracích, alebo morčacích pŕs nedávam do rúry, ale morčacie stehno, je predsa len tuhšie mäso, ako prsia.
-
5
A môžme podávať...U nás k rezňom bolo zemiakové pyré a zeleninový miešaný šalát.
@ancicka , @medovnicek , @margaretka , ja, že budete poznať, kedysi dávne roky som to kdesi tak jedla a odvtedy veru z času na čas dám slivky do rezňov,dakujem za písmenka
@salinka , hybaj,ani sa nepýtaj, ešte sú , dakujem, moja oblubená súprava
@patroveckypitrs , ty máš ťažký nick :-) dakujem, áno, aj mne osobne, aj nám doma tiež pasuje sušená slivka s mäsom a presne, ako píšeš, slivka do mäsa nedá čo sa chute týka nič, ale s kombináciou s mäsom je to chutné
@zdenka , nemáš čo pokaziť, smelo do toho, nech vám chutí, dakujem
@alex , Evka to by som aj ja brala dodávateľa, ved aj dodávateľku :-) a dakujem Ti komentár
:D no si to vystihla @Evi , ma to dnes presne napadlo, ale už to tu bolo, že ja tu len roládujem s mäsom, tieto sú len preložené a oni sa akosi zroládovali samé :-) dakujem za pekné písmenká
*****
@katar ínka, my sme teraz akosi prišli na chuť morčacine a to synátor nás tu otáča a diktuje si druh mäsa, lebo cvičí vo veľkom, tanier :-) to mám celú sadu, aj so šálkami na čaj, na kávu, hlboké taniere keby si videla, krásne sú, riadne hlboké, misy rôzne,podnosy, som rada, že ju mám, dakujem moja
@marcel vdaka, prasiatko pod slivkou som už začula, ale neviem o čo ide, popíš a díky za písmenka, nech vám chutí
@radox , @renulienka , dakujem pekne
@tatranka , Martuška, od Teba pochvala veľmi poteší, viem,že si pedant, pracant a na stolovanie máš nadanie a cit, dakujem
@pusta , dakujem veľmi pekne, práveže som sa nemala na fotenie ani kedy pohrať, manžel už stepoval za chrbtom :-)
@afataga , no to sa narobíš, :-) uložiť slivky, ja uložím, tebe dám lepšiu robotku, zopnúť mäso :-)
Bravčové plátky karé naklepeme, okoreníme, osolíme, na ne uložíme polovičku slivky /marhule, broskyne/, prekryjeme plátkom šunky a plátkom syra. Prepichneme "durch" špáradlom /aby nám to neutieklo/, naukladáme na pekáč, šupneme maslo a pečieme v rúre. Príloha ryža alebo zemiaky ;)