Foto: gordonko
..kedysi som to už niekde jedol, ale to bolo už dávno , pred 3 - 4 rokmi som bol Zobraziť celý popis..kedysi som to už niekde jedol, ale to bolo už dávno , pred 3 - 4 rokmi som bol v Novom Targu a videl polku, ako ich niesla pekné kockaté a voňajúcé a dostal som nane strašnú chuť ..... neprešla ma až do dneška v recepte používam listy kelu ,kapusty a zelí .... hádam sa už nik nepomýlí
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 - 7 listy |
|
5 - 7 listy |
|
400 g |
|
750 - 1000 g |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
|
|
zálievka : | |
750 - 1000 |
|
1 kocka |
|
4 čl |
|
alebo solčanka |
|
1 - 1 a 1/2 čl alebo podobné |
|
Postup
-
1
na oleji si osmahneme cibulu potom pridáme mleté mäso , osolíme
-
2
pridáme čierné mleté korenie ,premiešame a osmahneme
-
3
uvarenú ryžu si dáme do misy , necháme vychladnúť a naňu pridáme osmahnuté mleté mäso s cibulou
-
4
pridáme dve vajíčka - ešte som pridal zvyšok kapustnej- kelovej hlavy narezanej na drobno a všetko to spolu premiešame ...poprípade ešte dochutíme
-
5
zo zelnej - kapustnej hlavy odstráníme z listou tvrdý stred , opatrne sundáme niekolko listou
-
6
necháme si zovrieť osolenú vodu a listy vložíme na 5 minut povariť
-
7
prevarené ochladíme studenou vodou a necháme vychladnúť a odkvapkať
-
8
potom jednotlivé listy plníme pripravenou plnkou
-
9
listy zavinieme a niťou - cvernou ich omotáme
-
10
a poukladáme do ....... ja som mal varné sklo , ale môže byť aj pekáč
-
11
podlijeme zálivkou ,ktorú som si spravil asi z 1 litra vody ,kocky hovädzieho bujonu , pár lyžic smatanky , vegety a zahustil som ju gustinom
-
12
dal som do trúby na 30 minut a potom som sundal vrchnák a ešte 15 minut ,,zapekal,, ..... teplota trúby 200°C
-
13
ako prílohu som zvolil zemiakovú kašu
-
14
DOBRÚ CHUŤ
kedysi sme do suda celú hlávku kapusty dávali-aby sme z nej takéto plnené listy mohli robiť-išli sme sa pre ne pri stole temer pobiť...výborné sú aj z kelu..i hlávkovej kapusty...nuž-recept výborný-tu človek veru kritiku z úst nevypustí...
čím dalej-tým viac - tvoje kuchárčenie má u mňa veľkú úctu-pripisujem ti plus body do tvojho-u mňa založeného-kulinárskeho účtu...:-)))
Ps.:nooo....čo si ty na obed zobneš-ked tak úspešne chudneš???
držím palce
nech každým dňom ti menší pupok trčí.../tvoja reč/
nech zvládneš-že brucho ti hladom vrčí...:-)))))
máte to tu ťažké...preložím:
smatanka=smotana....:-)))))
vidíš vy ste sa zatým pobiť išli
mňe ba sa dalšie ústa zišli
čerstvý chlebík zas som spravil
ba aj závitky som uvil
12 hodím na mou česť
už tu nikto nechcel jesť
suchý chlebík padol vhod
nebol zájem o druhý chod
varná misa skoro plná
nehladuje žiaden tuná
za dobrotu na žobrotu
aj urazení sú tu.
ako prvý som si dal
veru som si pochutnal
video ted robiť treba
ako som ja piekol chleba
tak ja mizím ,maj sa krásne
zatial napíš dalšie básne
iného skús očariť
niečo dobré navariť
Tak vidíš kamko toto je jedlo pre mesiarov.
Prípravu tohto jedla som si nikdy nevedel zapametat.
Ale teraz už budem vedieť.Keďže si to uložím.
Srdečná vďaka.
Vopred sa ospravedlňujem.