Plnený kapustový list

gordonko - fotkagordonko, 17. februára 2013
Plnený kapustový list
Foto: gordonko

..kedysi som to už niekde jedol, ale to bolo už dávno , pred 3 - 4 rokmi som bol Zobraziť celý popis..kedysi som to už niekde jedol, ale to bolo už dávno , pred 3 - 4 rokmi som bol v Novom Targu a videl polku, ako ich niesla pekné kockaté a voňajúcé a dostal som nane strašnú chuť ..... neprešla ma až do dneška v recepte používam listy kelu ,kapusty a zelí .... hádam sa už nik nepomýlí

10
porcií
60 minút
príprava
30 + 15 minút
na 200 °C

Suroviny

5 - 7 listy
5 - 7 listy
400 g
750 - 1000 g
3 ks
2 ks
zálievka :
750 - 1000
1 kocka
4 čl
 alebo solčanka
1 - 1 a 1/2 čl alebo podobné




Postup

  1. 1

    na oleji si osmahneme cibulu potom pridáme mleté mäso , osolíme

    Plnený kapustový list - obrázok 1
  2. 2

    pridáme čierné mleté korenie ,premiešame a osmahneme

    Plnený kapustový list - obrázok 2
  3. 3

    uvarenú ryžu si dáme do misy , necháme vychladnúť a naňu pridáme osmahnuté mleté mäso s cibulou

    Plnený kapustový list - obrázok 3
  4. 4

    pridáme dve vajíčka - ešte som pridal zvyšok kapustnej- kelovej hlavy narezanej na drobno a všetko to spolu premiešame ...poprípade ešte dochutíme

    Plnený kapustový list - obrázok 4
  5. 5

    zo zelnej - kapustnej hlavy odstráníme z listou tvrdý stred , opatrne sundáme niekolko listou

    Plnený kapustový list - obrázok 5
  6. 6

    necháme si zovrieť osolenú vodu a listy vložíme na 5 minut povariť

    Plnený kapustový list - obrázok 6
  7. 7

    prevarené ochladíme studenou vodou a necháme vychladnúť a odkvapkať

    Plnený kapustový list - obrázok 7
  8. 8

    potom jednotlivé listy plníme pripravenou plnkou

    Plnený kapustový list - obrázok 8
  9. 9

    listy zavinieme a niťou - cvernou ich omotáme

    Plnený kapustový list - obrázok 9
  10. 10

    a poukladáme do ....... ja som mal varné sklo , ale môže byť aj pekáč

    Plnený kapustový list - obrázok 10
  11. 11

    podlijeme zálivkou ,ktorú som si spravil asi z 1 litra vody ,kocky hovädzieho bujonu , pár lyžic smatanky , vegety a zahustil som ju gustinom

    Plnený kapustový list - obrázok 11
  12. 12

    dal som do trúby na 30 minut a potom som sundal vrchnák a ešte 15 minut ,,zapekal,, ..... teplota trúby 200°C

    Plnený kapustový list - obrázok 12
  13. 13

    ako prílohu som zvolil zemiakovú kašu

    Plnený kapustový list - obrázok 13
  14. 14

    DOBRÚ CHUŤ

    Plnený kapustový list - obrázok 14

Diskusia k receptu

gordonko
záujemcovia o STRETKO VARECHA-rou 11.5. v Nitre prihláste sa aj sem formou komentu ,alebo na 0944 234 933 ... pekný deň Vám
radost
@gordonko
kedysi sme do suda celú hlávku kapusty dávali-aby sme z nej takéto plnené listy mohli robiť-išli sme sa pre ne pri stole temer pobiť...výborné sú aj z kelu..i hlávkovej kapusty...nuž-recept výborný-tu človek veru kritiku z úst nevypustí...
čím dalej-tým viac - tvoje kuchárčenie má u mňa veľkú úctu-pripisujem ti plus body do tvojho-u mňa založeného-kulinárskeho účtu...:-)))
Ps.:nooo....čo si ty na obed zobneš-ked tak úspešne chudneš???
držím palce
nech každým dňom ti menší pupok trčí.../tvoja reč/
nech zvládneš-že brucho ti hladom vrčí...:-)))))
janko38
A teraz môžem povedať že do kelu. Tohoto jedla som sa vždy bál, myslel som si,že je komplikované a ako vidím ani nie. Celkom si mi dodal odvahu. Mám doma kel a myslel som, že urobím polievku. No sme iba dvaja tak bude aj polievka aj plnený list. Ďakujem.
zirafninka1
@pepan ja ti neviem.. ja keby som videla niekde napisane 4 čl smatanka tak by som rozmyslala ci to nie je zmes nejakeho korenia napriklad. jasne ze by ma napadla smotana..ale ista by som si tiez nebola..
alena45
Admin má pravdu, názvy ingrediencií by mali byť vyberané z predpísaného zoznamu, aby mohli byť správne vyhladateľné v "chladničke" a v "podobných receptoch". Tvrdohlavosť Gordonka a slabá dôraznosť admina spôsobuje potom hádky. Keď nie sú dané jasné pravidlá, tak si tu všetci môžeme robiť čo chceme a aj robíme. Aj v demokracii poriadok musí byť.
gordonko
@alena45 ..aká tvrdohlavosť ...unás sa tak povie a ked admin chcel upresnenie opravil som ...Ty si sa nikdy neomýlila ?????
TV Varecha
Tento recept do 14:50 hod. bol zaradený do konceptov a nezverejnený no i napriek tomu tu riešite otázku, ktorá bola súkromne daná adminom majiteľovi receptu. Je to technický problém, za ktorý admini nemôžu, rieši sa. Varecha naozaj nie je taká aká bola voľakedy, v tom vám dám za pravdu, pretože je to o ľuďoch. Na túto tému už boli diskusie a k tomuto receptu to nepatrí.
gordonko
@rados ť
vidíš vy ste sa zatým pobiť išli
mňe ba sa dalšie ústa zišli
čerstvý chlebík zas som spravil
ba aj závitky som uvil

12 hodím na mou česť
už tu nikto nechcel jesť
suchý chlebík padol vhod
nebol zájem o druhý chod

varná misa skoro plná
nehladuje žiaden tuná
za dobrotu na žobrotu
aj urazení sú tu.

ako prvý som si dal
veru som si pochutnal
video ted robiť treba
ako som ja piekol chleba

tak ja mizím ,maj sa krásne
zatial napíš dalšie básne
iného skús očariť
niečo dobré navariť


mesiar50
@gordonko
Tak vidíš kamko toto je jedlo pre mesiarov.
Prípravu tohto jedla som si nikdy nevedel zapametat.
Ale teraz už budem vedieť.Keďže si to uložím.
Srdečná vďaka.
izabella929
plnené kapustové listy aj u nás veľmi obľúbené .-)) šikovný si ty chlop.-)
akeber
páči sa mi , určite vyskúšam :-) už je v KK .
horalka66
Ešte som tento recept nerobila aj keď ho poznám,ale @gordonko podľa tvojho rozpisu ho isto skúsim,lebo máš to pekne spracované :-) díky.
elena
Gordonko, čo si stretol na trhu? Aj si tancoval, keď to bola polka? Nechcem tu do teba rýpať, ale nedá mi, ja ti to prezradím: bola to Poľka!
Vopred sa ospravedlňujem.
evicka63
nemá chybu už je zapísané do poradovníčka na obedy.... mňam.... a minule som si kúpila už hotové namiešané korenie a tak sa hor do práce..... :)
gordonko
@elena a možno to bola ukrajinka ...ona sa somnou nerozprávala iba niesla provokatývné kelové kocky a mne narobila chute.... maj sa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia