Netradičná žemľovka fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 23. mája 2012

Dnes bola požiadavka na žemľovku,ale malo to háčik,nemala som žiadne jablká a iba jeden tvaroh.No nakoniec som aj tak stvorila žemľovku a moji stravníci Zobraziť celý popisDnes bola požiadavka na žemľovku,ale malo to háčik,nemala som žiadne jablká a iba jeden tvaroh.No nakoniec som aj tak stvorila žemľovku a moji stravníci si nevedeli vynachváliť.:-))

Suroviny

10kusov ,alebo rožky
1 l vlažné
3 pl
1 kus
1kus 7 dl
1 kus 7 dl
250 g
1 kus
 a strúhanka na plech




Postup

  1. 1

    žemle nakrájame na plátky,polovicu mlieka ohrejeme a roztopíme v ňom 1 pl cukru.Plátky žemle namáčame do mlieka a ukladáme na plech natretý masťou a posypaný strúhankou.

    Netradičná žemľovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na žemle rozmrvíme tvaroh a posypeme vanilkovým cukrom a škoricou.

    Netradičná žemľovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tvaroh poukladáme hrušky aj čerešne z kompotu.

    Netradičná žemľovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z druhej polovice mlieka, 2pl cukru a zlatého klasu uvaríme puding.

    Netradičná žemľovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejeme na ovocie.

    Netradičná žemľovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na puding znovu poukladáme žemle namočené v mlieku,posypeme škoricou a poukladáme plátky masla,dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov,30 minút.

    Netradičná žemľovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
mnam hned by som si dala, ale bez hrusiek, nemam ich rada :-), dobre si si poradila, sikovna
horalka66
no tak to už áno...sa mi páči tvoj receptík..uložím a v najbližšej dobe spravím..dík
margaretka28
@modrykamen ,ten puding som dala namiesto druhého tvarohu,ktorý mi chýbal,@afataga ,hrušky dávať nemusíš,po dnešnej skúsenosti viem,že tam môžem dať akékoľvek ovocie,ktoré je práve poruke.
mariaklara
Ja tiež, ak nemám po ruke jablká používam kompót aj puding, tak ako ty, je to aspoň šťavnaté. Ale ešte mám nejaké jabĺčka v pivnici, urobím, ďakujem za pripomenutie.
pacik
Ozaj netradičná, kompót používam, ale puding je skvelá inovácia :-)
tiziana
pudingy máme radi, musí byť šťavnatejšia, vyskúšam, vďaka!
stacy77777
MARGARETKA - vyskúšané a obžerstvo je hriech. Najskôr som sa dušovala,že len ochutnám, nakoniec som šmahom ruky zmietla trojtýždňovú diétu!!!! Je to neuveriteľne fantastické,vyštrachala som aj poslednú fľašu hrušiek,super tam pasujú k tomu pudingu. Iba jedno som vyšpekulovala, môj najmladší má na žemľovke strašne rád zapečený sneh z bielkovs troškou cukru. Tak som žĺtka šupla ku zlatému klasu,aby mi nezostali a navrch som dala ten jeho vytúžený sneh zapiecť pred koncom. Naozaj ďakujem za recept a neviem,či sa ešte vrátim ku pôvodnému....
siesta
aj ja som tento recept vyskusala, ale namiesto zemli som dala vianocku a trochu menej cukru, je to skvele, vdaka za recept
margaretka28
@stacy77777 ,pobavila si ma a máš pravdu s tým obžerstvom,ja som si dnes spravila bryndzové halušky,budem ich jesť sama,lebo u nás doma ich nikto nemá rád,ale navarila som ako pre regiment vojakov :-)No ako mám navariť pre jednu osobu,ked som zvyknutá variť pre 6?Už som volala otcovi,nech mi príde pomôcť,llebo zas priberiem.
margaretka28
@janger ,pozrela som si tvoju žemľovku,aj ja tak robievam,túto som vymyslela len teraz,ked som nemala jablká,(vid úvod) a zdalo sa mi,že to bude s kompotom suché,tak som pridala puding.:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia