Foto: margaretka28
Dnes bola požiadavka na žemľovku,ale malo to háčik,nemala som žiadne jablká a iba jeden tvaroh.No nakoniec som aj tak stvorila žemľovku a moji stravníci Zobraziť celý popisDnes bola požiadavka na žemľovku,ale malo to háčik,nemala som žiadne jablká a iba jeden tvaroh.No nakoniec som aj tak stvorila žemľovku a moji stravníci si nevedeli vynachváliť.:-))
Suroviny
10kusov ,alebo rožky |
|
1 l vlažné |
|
3 pl |
|
1 kus |
|
|
|
1kus 7 dl |
|
1 kus 7 dl |
|
250 g |
|
1 kus |
|
|
|
a strúhanka na plech |
|
Postup
-
1
žemle nakrájame na plátky,polovicu mlieka ohrejeme a roztopíme v ňom 1 pl cukru.Plátky žemle namáčame do mlieka a ukladáme na plech natretý masťou a posypaný strúhankou.
-
2
Na žemle rozmrvíme tvaroh a posypeme vanilkovým cukrom a škoricou.
-
3
Na tvaroh poukladáme hrušky aj čerešne z kompotu.
-
4
Z druhej polovice mlieka, 2pl cukru a zlatého klasu uvaríme puding.
-
5
Vylejeme na ovocie.
-
6
Na puding znovu poukladáme žemle namočené v mlieku,posypeme škoricou a poukladáme plátky masla,dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov,30 minút.
varecha.pravda.sk/recepty/chrumkava-zemlovka/25337-recept...