
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

Tvarohové guľky
Obľúbené jedlo mojich detí, aj keď sú už veľké, tvarohové guľky si dajú.

Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Holandské řízky s dušenou hlívou
Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....

Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě.

Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...

Bravčové karé na chrene
Tento recept mám od pána Ondreja, múdreho človeka, svetobežníka, svetoznalca a vtipkára. Jedlo...

Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Hliva na chalupársky spôsob
V decembri minulého roka sme si kúpili chalupu, nuž zbierame recepty, ktoré tam budeme variť....

Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami
Nedávno som robila domáce široké rezance, čo zostalo som usušila a dnes som ich použila na...

Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom
Hlási sa pani Macková :-), toto už je asi posledný mackový rpc tohto roku

Bedľová pochúťka -jednohubka
Pochúťka preto, lebo sme mali len 2(slovom dve) Bedle jedlé. A chuť bola. Tak som...

Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...

Bezlepkové zemiakové halušky
Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané...

Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...

Hovädzí guláš s tmavým pivom (Guinness Stew)
Jednoduchý a výborný guláš. Vyskúšajte :)

Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave, keďže som už v...

Upečúchy
Rýchla večera, prinajhoršom aj obed, keď Vám zostane pečené mäso a zelenina a už sa...

Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....

Pravé moravské buchty podľa tety Štefky
Tento recept som získala už dávno od manželovej tety, ktorá sa narodila v rakúskom Angerne, ...

Šútovský vodopád
Toto som kedysi ochutnal v jednej reštaurácii v Kraľovanoch. Veľmi dobre tam varili. Vždy, ...

Zubáč na cuketke
... mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami....

Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.

Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...

Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji,...

Zamilované kuracie prsia
Raz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal....

Revúcke (miašaňie) guľky z Bratislavy
Pochádzam z Gemera, u nás doma sa žiadne guľky nevarili, moji rodičia prišli na Gemer...

Furmanské bravčové líčka
Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....

Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke...