Foto: jerica
@jerica recept pre tých ktorí majú špenát radi v rôznej úprave :-)Recept som odkukala z TV ORF2
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Suroviny : | |
200 g |
|
100 ml |
|
3 - 4 strúčiky rozotreté na soli |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
opražený na masle |
|
|
|
100 ml |
|
13 PL |
|
Na plnenie: | |
200 g |
|
Postup
-
1
náhľad suroviny
-
2
prvé som si pripravila pórok opečený na masle , opečený odložím na bok , nechám vychladnúť
-
3
cesnak rozotriem na soli , pozor, potom netreba soliť
-
4
do rozmazeného špenátu nalejem 100ml mlieko
-
5
cesnak rozotretý na soli
-
6
pridáme 2 vajíčka , premiešame
-
7
pokračujeme olejom HELIOL , 100ml
-
8
pokračujeme s opraženým pórkom,preto pórok , je jemnejšia chuť , cibuľa by sa nekamarátila s cesnakom.
-
9
pokračujeme , sypké suroviny , 100ml hrubá múka
-
10
strúhanka , 13 polievkových ližíc , dobre premiešame ! necháme desať minút odstáť
-
11
tých desať minút čo je špenátové cesto na odstávke , pripravíme si zo syra 12ks guličiek , z toho množstva som mala dvanásť guliek . na guľky som použila pomôcku na vykrajovanie gulôčiek z ovocia , tak som mala guľky rovnakých rozmerov .
-
12
z cesta vytvarujem guľku , presypem strúhankou
-
13
v guľke spravím jamku , vložím syr
-
14
guľku v strede so syrom pregúľam v strúhanke , pripravené k vareniu
-
15
hotovo , ide sa do vriacej vody na 15 minút
-
16
varíme , ked , že guľky sú plnené , nevyplávu hneď , treba im pomôcť, po chvílke ich premiešať,varila som na miernom ohreve prikryté 15 minút,
-
17
podávala som na omáčke so syrom gordonzola , volské oko , preliate s opečenými plátkami cesnaku. vodu z guliek som použila na výbornú zemiakovú pikantnú polievku .
-
18
pre tých mäso papaáčov , bravčové na šťave s brusnicami
si v kuchyni umelec!!!pozrela som jahňacie..teraz špenát..foto krásne..popis jasný..jedlá jednoduché na prípravu..
už sme mali dnes špenát na smotane + halušky...snád si spomeniem na tento recept nabudúce...
jahňacinu budeme mať v nedeľu-pečenú..rasca+cesnak..
si kvalitná kuchárka...:-))
@gordonko môžeš dať aj NIVU , tá je trochu ostrejšia ako syr gorgonzola .
@danda3 ďakujem , je to jedlo pre tých čo nemusia mäsko, k tomu omáčku z gorgonzolou je pefektná kombinácia.Uvidím keď ju budem robiť , pridám do štvrtka recept s postupom.
Recept je presný podľa foto popisu:-)
@pedrobn , keď vyskúšaš , bude mojim potešením a keď nevyskúšaš nič sa nestane, je dobre , že som ťa mojim receptom trochu inšpirovala.