Foto: monty469
Pri listovaní v kuchárskej knihe Ryba na tanieri celý rok ma upútal tento recept. Rybára mám doma, čiže aj zásoby rýb takmer po celý Zobraziť celý popisPri listovaní v kuchárskej knihe Ryba na tanieri celý rok ma upútal tento recept. Rybára mám doma, čiže aj zásoby rýb takmer po celý rok, tak som sa rozhodla vyskúšať tento recept. Musím povedať, že chutil každému, tak sa chcem s vami podeliť o tento receptík.
na 200 °C
Postup
-
1
Kapra, ktorý je stiahnutý z kože, naporcujeme a na niekoľkých miestach narežeme. Rybu mierne okoreníme, osolíme a dáme na pekáč, ktorý vymastíme maslom.
- 2
Rybu dáme piecť do rúry na 10 min. Medzitým si očistíme cesnak, prelisujeme, pridáme pol čajovej lyžičky soli, rozotrieme a primiešame víno. Keď kapra po 10 min. vyberieme, tak tou zmesou potrieme rybu,dáme piecť. Pečieme cca.20 min. a potierame rybu tou zmesou. Čím viac potierame, tým je ryba chutnejšia.
- 3
Zemiaky som mala také malé, tak som ich ošúpala a vcelku varila 10 min. v posolenej vode. Potom som scedila, preložila na maslom vymastený pekáč, osolila a dala do rúry piecť do zlatista. Zvrchu sú zemiaky chrumkavé a vnútri mäkučké.
- 4
Keď je všetko hotové, naservírujeme, kto chce môže si kapra pokvapkať citrónom. K tomu pohár bieleho vína a už len popriať dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja sama som bola prekvapená aké je to s vínkom dobré.Ďakujem za milý komentár
Presne tak.A keďže sa to priebežne polieva zmesou z vína tak to nie je vôbec suché,ale šťavnaté
Presne tak.A keďže sa to priebežne polieva zmesou z vína tak to nie je vôbec suché,ale šťavnaté
Ďakujem za milý komentár.Kapra s jablkami som ešte nerobila,ale vyskúšala by som.Ak môžeš ,dáš mi recept?
Ďakujem za umelecké spestrenie,bolo to veru dobré papanie.Vínečko sme vypili a kapríka spapali.Aj tebe by sme niečo dali,keby sme ho ešte mali.Kapríka už nemáme a vínečko ti nedáme
To teda bol.Ďakujem za milý komentár
Mucit porciovanu rybu 40 minut na 220 C? tak to musel byt kapor penzista. Co tak max. 20 minut na 180C pri mladsich normalych rybach?
www.food24.com/Recipes-and-Menus/Easy-Weekday-Meals/Le...
S jablkami sa pecie asi vcelku, mila @Izabella929 , nemám pravdu?
Mám v mraznicke uz naporcovaneho kapra, vyskusam podlaTeba. :-)
Vraj zemiacky, ktore predvaríme vo vode, sa neprilepia pocas pecenia na dno pekáča, ak ich vopred varíme v neosolonej vody. Ty si ich varila v slanej vode. Mám to odskúsane, je to pravda.
Kedze som nemala otvorene víno, robila som to bez vína. Na ol. oleji+ ghee som osmazila cibulu a pretlaceny cesnak, touto zmesou som obliala naukladané a osolene a okorenene porcie kapra, pridaal som aj korenovú zeleninu (bude príloha) a par vetviciek petrz. vňate. Podliala som trochu vodou. Predvarene zemiacky sa dpopiekli sucasne v druhom pekaci na peciacom paieri.Tu je vysledok so salatovymi srdieckami:
nemusis vediet rec na to je ujo Google ten je schopny prelozit ( aj ked gramaticky nespravne) do 103 reci a slovencina je jedna z nich, takze ked chces recept z armenskej ci svahilskej kucharskej knihy, len a prekopiruj originalny text a budes mat automaticky slovensky preklad.
www.google.com.au/search?q=google+translate&ie=utf-8&...
Teším sa , že vám chutilo:-) Ďakujem za vyskúšanie receptu.