Foto: daniella9
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si speníme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, soľ, korenie, premiešame.
-
2
Ked je tekvica už trochu mäkšia, pridáme suchú ryžu a premiešame. Ked začne syčať, prilejeme víno, opäť premiešame a počkáme kým sa víno neodparí.
-
3
Po menších dávkach pridávame zeleninový vývar. Pridávame ho vždy potom, čo ryža nasala do seba predchádzajúcu dávku. Miešame.
-
4
Nakoniec pridáme pokrájané lístky šalvie, maslo a poslednú dávku vývaru. Necháme ešte chvíľu rizoto stáť. HoTovo, dobrú chuť:-)
-
5
Použila som tekvicu Hokaido, Butternut som ešte neskúšala, ale v kľude dajte aj tú. Ryžu používam najradšej taliansku, určenú obzvlášť na rizoto, ale doma už žiadnu nemám, tak tu som použila bežnú Basku. Zo šalvie som použila 5 - 6 lístkov, je dosť aromatická, každému podľa chuti... Nakoniec ked chcete pridajte aj syr, napr. parmezán... Neudala som presné množstvo tekvice, dala som od oka...
Diskusia k receptu