Tekvicové rizoto

daniella9 - fotkadaniella9, 17. októbra 2012
Tekvicové rizoto
Foto: daniella9
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

 menšia
1  l
1  šálka
1/2  šálky
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, soľ, korenie, premiešame.

    Tekvicové rizoto - obrázok 1
  2. 2

    Ked je tekvica už trochu mäkšia, pridáme suchú ryžu a premiešame. Ked začne syčať, prilejeme víno, opäť premiešame a počkáme kým sa víno neodparí.

    Tekvicové rizoto - obrázok 2
  3. 3

    Po menších dávkach pridávame zeleninový vývar. Pridávame ho vždy potom, čo ryža nasala do seba predchádzajúcu dávku. Miešame.

    Tekvicové rizoto - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme pokrájané lístky šalvie, maslo a poslednú dávku vývaru. Necháme ešte chvíľu rizoto stáť. HoTovo, dobrú chuť:-)

    Tekvicové rizoto - obrázok 4
  5. 5

    Použila som tekvicu Hokaido, Butternut som ešte neskúšala, ale v kľude dajte aj tú. Ryžu používam najradšej taliansku, určenú obzvlášť na rizoto, ale doma už žiadnu nemám, tak tu som použila bežnú Basku. Zo šalvie som použila 5 - 6 lístkov, je dosť aromatická, každému podľa chuti... Nakoniec ked chcete pridajte aj syr, napr. parmezán... Neudala som presné množstvo tekvice, dala som od oka...

    Tekvicové rizoto - obrázok 5

Diskusia k receptu


Jeden komentár
mňam, tiež ho pripravujem s hokaidom a je to pochúťka