Lasagne so sójovým mäsom fotorecept

summerx - bez fotkysummerx, 10. apríla 2014
Lasagne so sójovým mäsom (fotorecept)
Foto: summerx

Lasagne - moje obľúbené jedlo, veľmi chutné, lacné a nenáročné na prípravu:)

30 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 ml
1 bal
podľa chuti
Bešamel:
1 l
 na zápražku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny - mrkva s petržlenom môžu byť aj mrazené, je to oveľa rýchlejšie.

    Lasagne so sójovým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si na kocky pokrájaný petržlen a mrkvu (väčšinou používam mrazený- je to rýchlejšie). Sójové mäso pripravíme podľa návodu, necháme odtiecť, pridáme do hrnca kde sa nám už praží cibuľa. Vývar si odložíme, pretože ho využijeme pri omáčke.

  3. 3

    Do sójového mäsa pridáme uvarenú mrkvu a petržlen, vývar zo sójového mäsa, čierne korenie, soľ, vegetu, papriku, provensálske korenie a rozpučený cesnak, pridáme paradajkový pretlak a kukuricu, chvíľu povaríme a odstavíme.

    Lasagne so sójovým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si bešamel: V hrnci speníme maslo, pridáme hladkú múku, pomiešame a vylejeme cca liter mlieka, pridáme syrokrém, cesnak, korenie, vegetu, soľ, privedieme do varu a odložíme.

    Lasagne so sójovým mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Začíname vrstviť. Na spodok dáme mäso, potom cestoviny, potom mäso, bešamel, cestoviny, mäso,..

    Lasagne so sójovým mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opakujeme, ale tak, aby bola posledná - vrchná vrstva bešamelová. Lasagne sa nemusia predvárať, ak budú celé pokryté bešamelom, pretože sa v rúre uvaria. Vrch môžme posypať tvrdým syrom a dať piecť na 180 stupňov asi 30 minút.

    Lasagne so sójovým mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    U nás nikdy nevydržia viac ako 3 hodiny:) Dobrú chuť!;)

    Lasagne so sójovým mäsom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

aleana
Robila som to uz ale bez tej zeleniny,len sojove maso a besamelova omacka. Na nerozoznanie od normalneho masa :-)